Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Hamilton pridáva v Číne ďalšie pole position

Saturday, 08. 04. 2017 - 10:12, Ľuboš Kašický   

Hamilton pridáva v Číne ďalšie pole position

V dramatickom súboji o pole position medzi Ferrari a Mercedesom úspešnejší nakoniec „strieborní". Zvyšok štartového poľa, vrátane redbullov, stráca viacej ako sekundu. Verstappen vyštartuje z posledného radu.

Hoci v priebehu kvalifikácie to tak dlho nevyzeralo, tak Lewis Hamilton si dnes predsa pripísal už svoju 63 pole position a predĺžil „pole sériu" na šesť kvalifikácií - ťahá to už od Austinu 2016. Navyše pre Mercedes je to okrúhle sedemdesiate pole position vo formule jeden.

me10.jpg

Začiatok čínskeho víkendu určite nebol pre tímy F1 jednoduchý. V piatok toho veľa nenajazdili, keď sa okyptil prvý tréning a ten druhý bol pre smog, hmlu a vlhkosť zrušený úplne. Na nastavenie áut tak zostala iba hodina sobotňajšieho dopoludňajšieho tréningu. Najrýchlejší boli vo Ferrari a až za nich sa zaradili Mercedesy.

me09.jpg

Dnešné počasie s teplotami okolo dvadsať stupňov už bolo optimálne a v kvalifikácii sa hneď išlo naplno. Všetci potrebovali doladiť setup a čo najlepšie sa kvalifikovať. Podobne, ako dopoludnia sa to znova darilo najlepšie „červeným", keď v prvej časti bol najrýchlejší Vettel a v tej druhej pre zmenu Räikkonen. Bolo to síce tesné, no stále rýchlejšie ako Hamilton s Bottasom.

me05.jpg

Vo finále však strieborné šípy nemohli už nič nechať na náhodu a Angličan sa do toho oprel tak, ako sme od neho v závere kvalifikácie zvyknutí. Kolo sa mu podarilo a výsledok bol jasný. „Dnes to bola skutočne výzva," priznal Hamilton na tlačovke. „Museli sme sa s programom vtesnať do posledného hodinového tréningu. Ferrari vyzeralo veľmi rýchle a museli sme do to vložiť úplne všetko. Začiatok posledného kola nebol najlepší, no postupne sa zvyšovala teplota pneumatík a vlastnosti sa ešte zlepšovali. Podarilo sa to a musím sa poďakovať tímu za nasadenie, ktoré do toho dali. S Ferrari je to ostrý súboj a už sa teším na zajtrajšie preteky."

fe04-2.jpg

V nedeľu sa má počasie znova zhoršiť a včera dokonca zvažovali, či nepresunúť preteky na sobotu. Nakoniec ostalo pri nedeli, no hrozí vysoké riziko búrok, hmly, ktoré v kombinácii so smogom môže preteky zrušiť! Presun na pondelok možný nie je, lebo už o týždeň sa jazdí ďalšia veľká cena v Bahrajne. „S novými širokými mokrými pneumatikami to bude zajtra nová skúsenosť. Dúfam, že to dobre dopadne," zakončil Hamilton.

hon01.jpg

Dnešná kvalifikácia ukázala, že rozdiel medzi Mercedesom a Ferrari je naozaj malý, čo je z pohľadu dramatičnosti sezóny veľmi sľubné. Na druhej strane však ostatní zaostávajú azda viac, ako sa čakalo. RedBull dnes nemal šancu prehovoriť do súboja o priečky v prvých dvoch radoch na štarte a po problémoch so softvérom nakoniec Verstappen štartuje z posledného radu! Treba však dopovedať, že mu k tomu pomohla aj havária Giovinazziho v poslednej zákrute, ktorá znegovala záverečné rýchle kolo nielen Verstappena, ale aj ostatných na trati.

f107-q3.jpg

Havária Taliana, ktorý aj tento víkend nahradí Wehrleina (Mercedes nesplnil záväzky voči Sauberu) v kokpite tímu Sauber, bola našťastie jedinou v kvalifikácii. Okrem nej už za zmienku stojí iba trápenie Alonsa, ktorý hlásil do intercomu, že tlačí na to ako zviera, ale viac z toho vyžmýkať nedokáže. Či mu pomôže zajtra dážď, alebo až odchod z McLarenu, to sa dozvieme v nedeľu ráno.

Preteky sú na programe v nedeľu ráno o 08.00 nášho času. Sledovať ich môžete na staniciach Sport2 a RTL. Dúfajme, že počasie nám naše očakávania neprekazí.

q3-results-8.jpg

me08.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri