Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

SLS AMG Black Series pre zberateľov

Thursday, 22. 11. 2012 - 22:53, Ivan Václavík   

SLS AMG Black Series pre zberateľov

Najdynamickejšie vozidlo s krídlovými dverami všetkých čias - super športový Mercedes-Benz SLS AMG Black Series (čierna séria) s ručne zostaveným atmosférickým osemvalcom s objemom 6,2 litra (464 kW/631 k, 635 Nm), a s priemernou spotrebou 13,7 l/100 km, zrýchli na 100 km/h za 3,6 sekundy. Jeho maximálna rýchlosť je 315 km/h.

merc-sls-amg-7604g.jpg

Ako piaty model Mercedes AMG Black Series ho začnú dodávať zákazníkom v júni 2013. Inšpirovaný je úspešným zákazníckym pretekárskym modelom SLS AMG GT3 (za rok 2012 k 28.10. už 37 víťazstiev), od ktorého v mnohých ohľadoch prevzal aj obdivuhodný športovo-pretekársky dizajn.

merc-sls-amg-7605g.jpg

Účinný prenos hnacej sily zabezpečuje zlepšená, nižšie položená, dvojspojková sedemstupňová športová prevodovka AMG SpeedShift DCT. Ponúka ešte výraznejšiu automatickú funkciu medziplynu a štyri jazdné programy (C, S, S+ a M). Osobitne režim Sport plus a Manual sú výrazne športovejšie.

merc-sls-amg-7608g.jpg

Špičkové jazdné vlastnosti SLS AMG Black Series tiež zabezpečujú: dôsledne odľahčená konštrukcia (najmä použitím karbónu a titánu), podvozok AMG Ride Control Performance, vysokovýkonné keramické kompozitné brzdy AMG a disky AMG z ľahkej zliatiny s optimalizovanou hmotnosťou, novo vyvinuté športové pneumatiky a samosvorný diferenciál AMG zadnej nápravy s elektronickou reguláciou.

merc-sls-amg-7612g.jpg

Elektronický diferenciál zvyšuje aj bezpečnosť jazdy: v kritických situáciách dokáže tlmiť rýchlosť stáčania vozidla okolo zvislej osi. Na neho nadväzuje aj sériový trojstupňový systém ESP® (funkcie ESP On, ESP Sport Handling Mode a ESP Off). Pri funkcii Race Start zasa zlepšuje trakciu rozjazdu.

merc-sls-amg-7613g.jpg

Ďalšie zvýšenie dynamiky jazdy Mercedesu SLS AMG Black Series umožní (na želanie) aerodynamický balík AMG. V ponuke pre okrídlenú novinku nebude chýbať ani celá škála individualizačných doplnkov výbavy.

merc-sls-amg-7614g.jpg

Fotogaléria: Mercedes-Benz SLS AMG



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri