Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Toyota hýri špeciálmi na autosalóne v Essene

Monday, 03. 12. 2012 - 13:46, Ivan Václavík   

Toyota hýri špeciálmi na autosalóne v Essene

Na autosalóne v Essene (1. - 9. decembra) predstavuje spoločnosť Toyota Motorsport GmbH (TMG) niekoľko výkonných športových vozidiel, reprezentujúcich špičku vývoja v oblasti okruhových a súťažných automobilov.
Vrcholom expozície TMG v stánku 103 v hale č. 6 je pretekársky špeciál TS030 HYBRID s hybridným pohonom, s ktorým tím Toyota Racing zvíťazil na troch podujatiach už počas svojej premiérovej sezóny v rámci svetového šampionátu vytrvalostných súťaží FIA (WEC). Fanúšikovia zároveň mali príležitosť stretnúť sa s pretekárom tímu Alexom Wurzom počas autogramiády.

toyota-ts030-hybrid-1g.jpg

Oku lahodia aj ďalšie skvelé autá - pretekárska verzia GT86 CS-V3 a Yaris R1A - špeciálne postavený pre rely.
Toyota GT86 CV-V3 je už víťazom triedy v rámci vytrvalostných pretekov 24h Nürburgring a teraz je v ponuke aj pre súkromných záujemcov v pretekárskom variante za 38 500 € bez DPH (v Nemecku za 45 815 € vrátane DPH). Prednosťou tohto vozidla je jednoduchá údržba v pretekárskych podmienkach. Vysokovýkonný okruhový špeciál je určený pre najrôznejšie šampionáty sériových vozidiel vrátane nemeckej série VLN a možno ho ďalej upravovať s využitím najrôznejších voliteľných prvkov na ďalšie zvýšenie výkonu.

toyota-mg-gt86-cs-g.jpg

Toyota Yaris R1A je určená pre rely; malé auto vyvinuli špeciálne ako model základnej kategórie vhodný pre najrôznejšie typy súťaží na miestnej, národnej aj medzinárodnej úrovni. Jeho cena vrátane pretekárskeho kitu je 22 500 € bez DPH (26 775 eur vrátane nemeckej DPH). Pretekársky Yaris je spoľahlivým a atraktívnym odrazovým mostíkom do sveta automobilových súťaží, určený pre pretekárov každého veku.

toyota-mg-yaris-r1a-1g.jpg

V Essene sa tiež - vôbec po prvýkrát - predstavuje verejnosti koncept TMG Sports 650, superšportový automobil s výkonom 650 koní s dvojitým preplňovaním z vývojových dielní TMG, ktorý vychádza z modelu Lexus LS 460. Kompletne prepracované cestné vozidlo je ukážkou toho najlepšieho z technických možností TMG, s cieľom opäť posunúť výkonové hranice vo všetkých oblastiach.

toyota-mg-sports-650-g.jpg

S agregátom V8 so zdvihovým objemom 4 969 cm³ a výkonom 650 koní má dosahovať najvyššiu rýchlosť 320 km/h, k čomu napomáha osemstupňová prevodovka vyladená na vysoký krútiaci moment a vylepšená aerodynamika, na ktorej majú podiel testy v špičkových aerodynamických tuneloch TMG. TMG Sports 650 je luxusné vozidlo veľkosti limuzíny, ktoré ponúka vysoké pohodlie a atraktívne jazdné zážitky na bežných cestách, ale aj na pretekárskych okruhoch.

toyota-ts030-hybrid-g.jpg

Jošiaki Kinošita, prezident pretekárskeho tímu: „Autosalón v Essene je skvelou príležitosťou, ako upozorniť na rad aktuálnych projektov TMG, od špičkových technických produktov, akým je náš špeciál víťaziaci na šampionáte WEC, cez homologovaný model TMG Sports 650 až po súťažné modely základnej kategórie, kam patria GT86 CS-V3 a Yaris R1A. Všetky tieto vozidlá dokonale ilustrujú rôznorodosť aktivít našej spoločnosti a súčasne upozorňujú, akým elánom TMG disponuje; o túto vášeň sa chceme podeliť aj s fanúšikmi, motoristami a pretekármi. Obzvlášť pyšní sme na superšport TMG Sports 650, ktorý verejnosti predstavujeme úplne po prvýkrát. Je to skutočne pozoruhodné vozidlo s neuveriteľnými výkonovými parametrami. Úprimne sa tešíme na reakcie návštevníkov."

toyota-ts030-hybrid-1g-1.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri