Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Slovenská posádka na 17. Rallye Breslau - Dresden

Tuesday, 05. 07. 2011 - 12:32, Daniel Mandzi   

Slovenská posádka na  17. Rallye Breslau - Dresden

V dňoch 25.6. - 2.7. 2011 sa uskutočnil sedemnásty ročník Rallye Breslau - Dresden s dĺžkou viac než 1500 kilometrov. Náročnosť podujatia a dlhé presuny dokonale preverili schopnosti pretekárov, ich tímov a techniky. O masu takmer tisícky účastníkov sa staralo viac ako 120 organizátorov, 80 zdravotníkov a záchranárov a niekoľko vyprosťovacích tímov. Celkovo bolo zúčastnených  90 motorkárov, 16 štvorkoliek, 168 posádok áut a 122 nákladných áut.

rallye-breslau.jpg

Jediná slovenská posádka v zložení Miroslav Koncoš - Peter Oros v súťažnom špeciále TOYWO už prvý deň ukázali štartovému poľu, že nováčikovia nemusia byť vždy v úzadí a do druhej  etapy štartovali už zo šiesteho miesta. Posádka si piesok v pripravenom vozidle vyskúšala po prvýkrát až na pretekoch, takže ich zoznamovanie s novým povrchom stálo prepad na 75. miesto.

Tretia etapa nebola iba o rýchlostných úsekoch v pieskových dunách. Konečne nechýbali hlboké bažiny a blatistý zradný terén dovolil naplno ukázať prednosti slovenského tímu. Trinásty absolútny čas znamenal rovnakú pozíciu i do ďalšieho dňa.

rallye-breslau-2.jpg

V polovici štvrtej etapy však museli pre poruchu riadenia opustiť trať, za čo dostali penalizáciu 16 hodín. Napriek vysokej penalizácii do najťažšej „hanibalovej" etapy, ktorá merala 540 km, štartovali zo 118 pozície. Práve najdlhšia a najťažšia etapa bola jedinou šancou na ukrojenie z  obrovskej straty súvisiacej s penalizáciou a posádka ju využila dokonale. V tejto etape obsadila jedenáste miesto.

Po náročnom dni nasledovali dve jednoduché etapy, medzi ktorými bol krátky presun do posledného kempu v Drážďanoch. V týchto dvoch krátkych etapách sa Slováci „blysli" a finálovú špeciálku už štartovali z tretieho miesta.

rallye-breslau-3.jpg

Vzhľadom na obrovské straty a časové rozdiely už posledná špeciálka, ako „show finish" Rallye Breslau, na výsledkoch nemohla nič zvrátiť. Slováci si odniesli domov v celkovom poradí 29. miesto, v najlepšie zastúpenej kategórii áut, čo je na nováčikov na takomto podujatí viac než slušné.

Viac informácií o slovenskej posádke nájdete  TU

Hugo

rallye-breslau-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri