Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné

Škoda na rally Monte Carlo so silným tímom a novým dizajnom vozidla

Friday, 07. 01. 2011 - 18:01, Tereza Talajová   

Škoda na rally Monte Carlo so silným tímom a novým dizajnom vozidla

• Na štarte slávnej rally celkovo 10 vozidiel Škoda Fabia Super 2000
• Škoda obhajuje titul medzi značkami aj jazdcami šampionátu IRC
• Evolúcia dizajnu továrenskej FabieNa štarte legendárnej Rally Monte Carlo sa predstaví celkovo 10 vozidiel Fabia Super 2000. Táto Rally zároveň otvára novú sezónu Intercontinental Rally Challange (IRC), v ktorej bude Škoda obhajovať titul šampiónov medzi značkami, aj medzi jazdcami.

s2000-front-fin-a4uprava1.jpg

Továrenský tím Škoda Motorsport sa na štarte objaví s obidvoma úspešnými posádkami - vlaňajšími víťazmi IRC Juho Hänninenom so spolujazdcom Mikko Markkulom a druhými v poradí šampionátu Janem Kopeckým s Petrom Starým. Podpora projektu Škoda Motorsport Fabia Super 2000 našla v jeho priebehu pozitívnu odozvu aj u zastúpenia Škody na mnohých zahrnaničných trhoch. Na Rally Monte Carlo sa tak s Fabiou Super 2000 predstaví napríklad nová posila týmu Škoda UK Motorsport Andreas Mikkelsen, IRC šampión roku 2008 Nicolas Vouilloz, víťaz vlaňajších troch pretekov IRC Freddy Loix, či Mark Wallenwein z tímu Škoda Auto Nemecko. Ďalšie Fabie Super 2000 budú o výsledok v jednej z najnáročnejších rally sveta bojovať vďaka nasadeniu privátnych tímov.

Tím Škoda Motorsport príde do Monte Carla s inovovaným dizajnom súťažného špeciálu, ktorého charakteristickým rysom je zvýraznený zelený farebný tón, typický pre značku Škoda. Oproti dizajnu z minulých rokov bude zelenobiela kombinácia v „reverznej" podobe. Na predných dverách bude významným doplnkom logo „110 rokov motošportu", ktorého výročie Škoda Motorsport v tomto roku oslavuje.

s2000-rear-fin-a4uprava2.jpg

Rally Monte Carlo štartuje 19. januára v okolí francúzskeho mesta Valence a končí nočnými ereskami v horách pri Monte Carle 22. januára v skorých ranných hodinách. Na pretekárov čaká celkovo 13 rýchlostných skúšok, ktoré pozostávajú z 337 súťažných kilometrov a viac ako tisíc kilometrov prejazdov, vrátane pre toto obdobie nevyspytateľného počasia.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri