Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

ŠK OK Šport Banská Bystrica v Ožďanoch v plnom počte a výborne

Thursday, 20. 06. 2024 - 21:47, Miroslav Majláth   

ŠK OK Šport Banská Bystrica v Ožďanoch v plnom počte a výborne

Banskobystrický ŠK OK Šport sa v tohtoročnej sezóne predstavil so všetkými tromi jazdcami prvýkrát až v rámci podujatia XII. Oždianske serpentíny 2024. Ako sa im darilo si povieme práve teraz.

 

T. Szabosi;jm1a6546-2.jpg

Po Slovakia Ringu, kde sa fanúšikom pretekov automobilov do vrchu predstavil iba Tibor Hauser pricestoval ŠK OK Šport Banská Bystrica na XII. Oždianske serpentíny 2024 v plnej zostave. Tu ich čakala trať o dĺžke dvetisícosemsto metrov, ale aj dvadsaťjeden poriadne zradných zákrut.

T. Szabosi;jm1a7605.jpg

Ako prvá sa zdolávať oždiansku trať vzdala Zdenka Kováčová v rámci súbojov o body v Slovenskom kopcovom pohári. Jej Škoda Fabia v priebehu zimnej prestávky dostala pod kapotu podstatne viac koní, čo bolo vidieť už na štarte pretekov. Pre Zdenku boli ale Ožďany úplne prvými pretekmi tohtoročnej sezóny a tak jazda s novým motorom bola spočiatku opatrnejšia. Napriek tomu Zdenke patrilo po oba dva dni prvenstvo v triede NP1.

T. Szabosi;jm1a7611.jpg

„Na Ožďany som tešila, keďže sú to moje prvé preteky v tomto roku. Na Slovakia Ringu som nebola, ešte nebol hotový motor. Som s ním naozaj spokojná a ďakujem za to, že mi ho tak dobre pripravili. Užívam si jazdy, ale zároveň dávam pozor, keďže ešte nie som rozjazdená. Bolo to super a už sa teším na ďalšie preteky v Čiernom Balogu,“ zhodnotila Zdenka Kováčová.

T. Szabosi;jm1a7652-1.jpg

Po Zdenke na trať vyrazil Tibor Hauser bojujúci o body v rámci Majstrovstiev Slovenska pretekov historických vozidiel do vrchu. Jeho nádhernú Škodu 130 RS už fanúšikovia v tomto roku sledovali na Slovakia Ringu. Odvtedy však uplynulo dva a pol mesiaca a tak si aj Tibor musel na svoju pretekársku techniku najskôr trochu zvyknúť. Všetko sa podarilo a Tibor bral v Ožďanoch dvakrát prvenstvo v kategórii HK1, ale aj triede HK1-1300 a dvakrát druhé miesto absolútne medzi historikmi.

T. Szabosi;jm1a6546-2.jpg

„Nebolo to zlé. Auto fungovalo bez akýchkoľvek problémov a ja som si užil krásny víkend. V sobotu bolo slnečno a až moc teplo, v nedeľu prvý tréning na slizkom povrchu, ale potom sucho. No a v poslednej jazde som v jednej zákrute zbadal na okne niekoľko kvapiek, tak som si povedal, „Tibor hijó, ťahaj rýchle hore“. Stihol som to na suchu a nakoniec vlastne ani nepršalo,“ pokračoval s rozprávaním Tibor Hauser.

T. Szabosi;jm1a7486.jpg

Posledný z partie ŠK OK Šport Banská Bystrica sa fanúšikom na trati v Ožďanoch predstavil Matej Kováč na Seate Leon bojujúci o body v rámci Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2024 v triede 4a. Napriek faktu, že ešte posledný týždeň pred pretekmi mal na aute roboty ako na kostole, počas oboch dní bral vo svojej triede víťazstvo.

T. Szabosi;jm1a7739-1.jpg

„Z môjho pohľadu je všetko super. Som rád, že som konečne na pretekoch, je tu fajn atmosféra a množstvo divákov. Auto som dorábal na poslednú chvíľu, ale iba kvôli tomu, že som predtým nejako nemal čas. Ale fungovalo perfektne, akurát pred poslednou jazdou mi skapala baterka. Ale podarilo sa naštartovať a som úspešne v cieli,“ uzavrel Matej Kováč.

T. Szabosi;20240614-170351-1.jpg

S ŠK OK Šport Banská Bystrica sa teray na dva víkendy rozlúčime a opäť sa stretneme počas prvého júlového víkendu na podujatí v Čiernom Balogu.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri