Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

ŠK OK Šport Banská Bystrica premiérovo na trati v Čiernom Balogu

Thursday, 11. 07. 2024 - 14:30, Miroslav Majláth   

ŠK OK Šport Banská Bystrica premiérovo na trati v Čiernom Balogu

Trojica jazdcov banskobystrického ŠK OK Šport zažila výnimočný víkend v Čiernom Balogu. Dôvodom boli preteky automobilov do vrchu na trati, ktorú ani jeden z nich nepoznal.

 

T. Szabosi;asf71150-3.jpg

Podujatie ÚAMK PAV Brezno – Čierny Balog 2024 ukončilo desať rokov absencie pretekov v Čiernom Balogu. Pri tejto príležitosti pretekárov čakala trať s novým asfaltovým povrchom a novými zvodidlami. Jedinou chybičkou bol fakt, že ani jeden z jazdcov ŠK OK Šport Teamu na nej nikdy nejazdil. Napriek tomu sa s ňou všetci traja popasovali na výbornú.

T. Szabosi;jm1a5068-1.jpg

Zdenka Kováčová spoločne so Škodou Fabia sa zúčastňuje podujatí v rámci seriálu Slovenský kopcový pohár vyrážala do všetkých jázd ako prvá. Rýchla trať s tiahlymi zákrutami v spolupráci s tohtoročným novým, silnejším motorom jej zjavne sadla. Po oba dva dni sa totiž tešila z víťazstva v triede NP1.

T. Szabosi;jm1a4772-2.jpg

„Ten kopec je krásny, ale spočiatku som mala pred ním rešpekt. Časy sa mi darilo neustále zlepšovať a v nedeľu som si to už vážne doslova užívala,“ povedala Zdenka Kováčová po pretekoch.

T. Szabosi;asf71403-5.jpg

Ako druhý na trať spomedzi jazdcov ŠK OK Šport Teamu vyrážal Tibor Hauser bojujúci o body v rámci slovenských historických majstrovstiev so Škodou 130 RS. Výsledkom bolo po oba dva dni druhé miesto v triede HK1 – 1300, tretie v kategórii HK1 a štvrté miesto absolútneho poradia medzi historikmi.

T. Szabosi;jm1a3423-4.jpg

„Trať je krásna, veľmi rýchly, opakujú sa tu približne rovnaké zákruty a ľahko sa tu dá pomýliť. Ale páčilo sa mi to veľmi. Len nás trošku vyľakal motor, ktorý akoby chcel už odmietnuť poslušnosť, ale v nedeľu sa nejako zase polepšil. Bolo to super, som spokojný,“ zhodnotil Tibor Hauser.

T. Szabosi;asf72464-6.jpg

Posledným mohykánom z tímovej trojice bol Matej Kováč. Ten so svojim Seatom Leon bojoval o body v rámci veľkých majstrovstiev a rovnako nebojoval zle. V triede 4a bral aj v sobotu aj v nedeľu víťazstvo, v skupine 4 najskôr štvrté miesto a v nedeľu tretie.

T. Szabosi;asf72574-3.jpg

„Mne sa páčilo všetko, aj trať, aj organizácia, aj všetko. Poriadne som si to počas celého víkendu užíval a domov idem maximálne spokojný,“ doplnil Matej Kováč.

T. Szabosi;jm1a6526-2.jpg

S trojicou jazdcov ŠK OK Šport Banská Bystrica sa opäť stretneme o dva týždne na Pezinskej Babe.

T. Szabosi;asf71751-2.jpg

Miro Majláth



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri