Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Predstavujeme

SEAT Mii bude aj s 5 dvermi

Monday, 13. 02. 2012 - 12:41, Ivan Václavík   

SEAT Mii bude aj s 5 dvermi

Malý mestský automobil SEAT Mii sa dostáva do výroby aj v 5-dverovej verzii. Dodatočné zadné dvere robia z kompaktného mladého Seatu unikátnu kombináciu športového dizajnu a funkčnosti. Model Mii zostáva verný princípom španielskej značky a ponecháva si typický výhodný pomer cena/výkon vrátane prijateľných nákladov na údržbu. Dodávky 5-dverového Mii do predaja sa začnú začiatkom leta 2012.

seat-mii450g.jpg

Podľa výrobcu má Mii vynikajúce ukazovatele spotreby paliva. To platí najmä pre verziu Ecomotive. Vďaka systému štart/stop, rekuperácii energie a ďalším iniciatívam na zlepšenie spotreby paliva, vystačí iba so 4,1 l paliva na 100 km a s emisiami 96 g/km, čo platí pre verziu s výkonom 44 kW (60 k), pričom spotreba verzie s výkonom 55 kW (75 k) je 4,2 litra a emisie 98 gramov.

seat-mii454g.jpg

"Reakcie zákazníkov v Španielsku sú vynikajúce a v súčasnosti prinášame kompletnú ponuku aj na ostatné európske trhy - 3-dverovú, 5-dverovú verziu a Ecomotive," povedal James Muir, prezident SEAT, S. A. "So svojou osobitou identitou, mladistvým dizajnom a vysokými štandardami kvality, má 5-dverové Mii všetky predpoklady získať významný podiel v segmente kompaktných vozidiel. Tým sa stáva dôležitým faktorom našej firemnej stratégie. Modelom Mii sa začína najrozsiahlejšia modelová ofenzíva v histórií značky SEAT."

seat-mii455g.jpg

Pri dĺžke 3,56 m a šírke 1,6 m - vďaka optimálnemu využitiu priestoru - poskytuje Mii dostatok miesta pre štyri osoby. Napomáhajú tomu aj výnimočne krátke previsy vpredu a vzadu. Objem kufra 251 litrov patrí k jednému z najväčších batožinových priestorov v triede takýchto miniáut, pričom po sklopení zadných sedadiel objem narastie až na 951 litrov.

seat-mii456g.jpg

Zadné dvere so širokým uhlom otvárania umožňujú aj v stiesnených parkovacích priestoroch jednoduchý prístup do vozidla pri nastupovaní a vystupovaní zo zadných sedadiel. Línia okna je o niečo nižšie ako na trojdverovom modeli. A pocit priestrannosti bude ešte silnejší po pridaní panoramatického okna do ponuky v marci 2012. Sklená strecha pokrýva väčšinu dĺžky stropu, takže poskytuje lepší výhľad všetkým cestujúcim. Aby nebola počas horúcich letných dní teplota v interiéri príliš vysoká, stačí zatiahnuť roletu, ktorá zabráni slnečnému žiareniu prenikať dovnútra.

seat-mii451g.jpg

„Vďaka svojej nízkej hmotnosti a moderným pohonným jednotkám je Mii zároveň športové i hospodárne auto. To platí najmä pre verziu Ecomotive s výnimočne nízkou spotrebou a emisiami," povedal Dr. Matthias Rabe, viceprezident značky SEAT pre výskum a vývoj.

seat-mii458g.jpg

Pokiaľ ide o technológie a vybavenie, päťdverové Mii je na tom rovnako ako trojdverové. Pod kapotou je úplne nová generácia motorov. Kompaktný trojvalec s objemom 1.0 l je veľmi ľahký, kompaktný a kultivovaný. V dvoch výkonových verziách - 44 a 55 kW (60 a 75 k) - zaisťuje obratnosť a dynamiku nielen v mestskej premávke. S maximálnou rýchlosťou 160 a 171 km/h je spotreba paliva iba 4,5 a 4,7 litra na 100 kilometrov. Nádrž s objemom 35 litrov paliva umožňuje dlhý dojazd.

seat-mii457g.jpg

Mii je lídrom aj pokiaľ ide o inovatívne technológie. City Safety Assist prináša zvýšenie bezpečnosti jazdy v meste - ak vzniká riziko zrážky v mestskej premávke, Mii brzdí automaticky, aby sa čo najviac predišlo možnej zrážke. Pri rýchlostiach nižších ako 30 km/h môže laserový senzor identifikovať iné vozidlo alebo prekážku v smere jazdy, bez ohľadu na to, či je tento objekt v pokoji alebo v pohybe. Ak systém zistí nebezpečenstvo nárazu a vodič nepoužil žiadnu brzdnú silu, systém automaticky aktivuje brzdy naplno alebo pomáha vodičovi aplikovať maximálnu brzdnú silu. V mnohých prípadoch asistent City Safety pomôže vyhnúť sa nehode úplne alebo aspoň zmierniť závažnosť následkov.

seat-mii453g.jpg

Inovatívny informačný systém SEAT Portable System je súčasťou štandardnej výbavy (v závislosti od krajiny). Inovatívne zariadenie s 5-palcovou dotykovou obrazovkou je vyberateľné, takže sa dá použiť aj mimo automobilu, pričom je plne integrovateľné s elektronikou vozidla. Medzi jeho funkcie patria navigačný systém, hands-free telefonovanie s hlasovým ovládaním a palubný počítač. SEAT Portable System je možné kombinovať s integrovaným rádiom s reproduktormi.

seat-mii31611g.jpg

Fotogaléria SEAT Mii



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri