Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Schumacher obhajuje svoju stratégiu z tretej časti kvalifikácie

Saturday, 12. 05. 2012 - 17:39, Eva Rihová   

Schumacher obhajuje svoju stratégiu z tretej časti kvalifikácie

Michael Schumacher sa v pokvalifikačných rozhovoroch postavil za svoje rozhodnutie neabsolvovať merané kolo v záverečnej časti španielskej kvalifikácie. Nemec bol jedným z troch pilotov, ktorí siahli po podobnej stratégii a lepšiu pozíciu na štarte obetovali v prospech jeden sady pneumatík Pirelli, ktoré budú koniec koncov hrať zajtra vo VC Španielska hlavnú úlohu.

14555.jpg

Výsledkom stratégie pre Schumacher je deviata pozícia na štartovom rošte, čo znamená dve miesta za tímovým kolegom z Mercedesu, Nicom Rosbergom. " Chceli sme popoludní pošetriť pneumatiky, to samozrejme ovplyvnilo ako sme si zariadili Q3. Nedokončil som svoj meraný čas, čo mi stále dáva šancu zvoliť si sadu, na ktorej zajtra vstúpim do pretekov. Takisto si myslím, že je lepšie štartovať z deviateho miesta ako z ôsmeho a byť tak v čistej stope." vyjadril sa Michael Schumacher.

14581.jpg

Podľa Schumachera rozhodnutie z kvalifikácie bude pravdepodobne kľučovým faktorom v nadchádzajúcich pretekoch, ktoré sa ukazujú byť veľmi tesné a napínavé. " Je jasné, že niektoré tímy v 3-týždňovej prestávke spravili krok vpred a povedal by som, že celé pole je teraz ešte tesnejšie. Bude to zajtra náročná veľká cena, hoci podľa predpovedí má byť o čosi chladnejšie, a aj preto bude zaujímavé sledovať, či sa nám naša stratégia na konci pretekov vyplatí ", dodal 7-násobný majster sveta.

13906.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri