Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

S Laudom je to vážnejšie, ako sa zdalo

Friday, 03. 08. 2018 - 09:18, Ľuboš Kašický   

S Laudom je to vážnejšie, ako sa zdalo

Isto si spomínate, ako som pred týždňom písal, že Niki Lauda vynecháva po nemeckej veľkej cene aj tú maďarskú. Moje pochybnosti o chrípke, ktorá mala byť dôvodom, sa ukázali oprávnené.

V stredu to bolo presne 42 rokov, čo sa Rakúšan druhýkrát narodil po dramatickej havárii na Nurburgringu. Dlhé roky sa zdalo, že najvážnejším zranením boli popáleniny na hlave, no čas ukázal celú holú pravdu. Niki Lauda už dvakrát absolvoval transplantáciu obličiek a teraz sa potvrdilo, že aj poškodenie pľúc bolo oveľa vážnejšie.

lauda-21jan2011-kutzbule.jpg

Ľudské telo si pamätá a hoci sa desiatky rokov tvári, že je v poriadku, tak čas všetko dobehne. Lauda je toho evidentne príkladom. Rakúšan bude mať vo februári 70 rokov a v tomto zrelom veku už aj obyčajná chrípka môže naštartovať komplikácie.

lauda-312t2-us-gp-1976.jpg

Pôvodné správy vraveli, že Niki mal chrípku a snažil sa ju vyležať doma na Ibize. Stav sa však skomplikoval. Ohlásili sa oslabené pľúca a Laudu pred dvoma týždňami previezli z Ibizy do Viedne. Včera dokonca prišla strohá správa z viedenskej hlavnej nemocnice, že Nikimu transplantovali pľúce. Priznám sa, že som si radšej počkal do dnešného dňa, či sa tieto správy potvrdia a či to znova nebude len špekulácia. Po overení viacerých zdrojov je teda už jasné, že Laudovi naozaj transplantovali pľúca a jeho stav je nateraz vážny. Rodina sa odmieta vyjadrovať a nám zostáva iba veriť, že to oslabený organizmus starého pána to zvládne.

lauda-dallas.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri