Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Škatule už poskakujú. Začína sa prestupová horúčka.

Thursday, 02. 08. 2018 - 09:36, Ľuboš Kašický   

Škatule už poskakujú. Začína sa prestupová horúčka.

S príchodom letných dovoleniek sa už tradične začína v tábore F1 rozprávať o prestupoch. Aké najnovšie informácie sa dostali až k nám?


V nedeľu sme na Hungaroringu gratulovali Španielovi Fernandovi Alonsovi k jeho 37 narodeninám. V jeho prípade sa už nejaký čas špekulovalo, že z F1 odíde a bude štartovať na oceánom v IndyCar. Nateraz to však vyzerá, že šampión z rokov 2005 a 2006 ostáva v McLarene aj v nasledujúcej sezóne. Otázne však je miesto jeho spolujazdca. Tam by Vandoorna mal vystriedať Fernandov kamarát Carlos Sainz junior!?

Martin Trenkler;d6b1942.jpg

„To by nebolo dobré," myslí si ex-pilot Pedro de la Rosa. „Byť spolujazdcom Fernanda nikdy nebolo jednoduché. Navyše Carlos si ešte hľadá svoje miesto v F1 a potrebuje dozrieť. Nič na tom nemení ani skutočnosť, že sú teraz kamaráti."

Sainz jazdí v tíme Renault, kam prišiel z juniorky Red Bullu. A práve Red Bull stále drží v rukách Španielovu budúcnosť. Je preto málo pravdepodobné, že by Red Bull pustil svojho juniora k McLarenu, ktorý používa motory Renault (poznajúc zhoršujúce sa vzťahy oboch strán). To skôr by sa dalo veriť tomu, že McLaren dá šancu mladému Landovi Norrisovi. Ten by vraj, podľa toho, čo sme zachytili v paddocku, mohol vystriedať Vandoorna už po letných prázdninách. „Nedávam tomu veľké šance," vyjadril sa k tomu šéf McLarenu, Zak Brown.

Martin Trenkler;ren3563.jpg

V hre sa objavuje aj Esteban Ocon, ktorého budúcnosť riadi Mercedes. Len 21-ročný Francúz ukázal svoj nádejný potenciál a zjavne po sezóne opustí Force Indiu a zamieri inam. (Force India je vraj zasa na predaj.) Záujem o krajana majú pochopiteľne v Renaulte, kde by mohol doplniť Nica Hulkenberga.

Pokiaľ ide o tri najsilnejšie tímy, tak tam zemetrasenie nehrozí. Mercedes ani RedBull by zostavu meniť určite nemali a vo Ferrari má zmluvu istú Vettel. Akurát u Kimiho je stále neisté, či ostane, či ho nahradí Leclerc. Monačana preferoval zosnulý Marchionne, no teraz sa môže krehká situácia zasa zmeniť. Býva však pravidlom, že v septembri Maranello ukľudňuje situáciu potvrdením jazdeckej zostavy. A to je už o mesiac.

Martin Trenkler;39i3498.jpg

A čo ostatní. Relatívne pokojne to vyzerá v tíme Haas, kde Grosjean aj Magnussen potvrdzujú zvyšujúci sa potenciál amerického tímu. V Toro Rosso by mal ostať Pierre Gasly, no s Brendonom Hartleyom sa to stále hojdá. O zostavách Williamsu a Sauberu zatiaľ nemá zmysel vravieť, lebo tam budú rozhodovať kufre peňazí.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri