Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Rožňavský L Racing Team v trojici na Jahodnú

Thursday, 07. 06. 2012 - 14:24, Miroslav Majláth   

Rožňavský L Racing Team v trojici na Jahodnú

Koncom minulého týždňa sme vás informovali o tom, že rožňavskému L Racing tímu sa poriadne nahusťujú pretekárske víkendy. Po Rally Tríbeč, štartoval tím už víkend nato na úvodnom podujatí Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu v Šternberku. Počas toho nadchádzajúceho ho čakajú preteky v Košiciach, na Jahodnej.

Tibor Szabosi;67c8831.jpg

Poďme sa však najskôr pozrieť ako sa darilo L Racing Teamu na kopci u našich západných susedov, v českom Šternberku. „Tento kopec sa mi naozaj veľmi páči. Napriek tomu som si ho nemohol poriadne užiť, keďže náš nový motor Mitsubishi Lancer EVO VIII po sobotných tréningových jazdách už v nedeľu nepracoval presne tak, ako by sme si predstavovali. Dal sa totiž vytáčať iba do štyritisíc otáčok, čo samozrejme nestačilo na poriadny súboj s konkurenciou, ktorej sa tu zišla poriadna kopa. Pred pretekmi sme testovali, vtedy všetko fungovalo a s autom som bol spokojný. Potom si však zrejme novo vyskladaný motor sadol a v Šternberku to išlo iba tak ako som už spomínal. Napriek tomu sa mi podarilo domov priviezť prvé body za tretie miesto v mojej triede. Máme však pár dní medzi pretekmi, kde dáme motor opäť dokopy a v sobotu už opäť štartujem na Jahodnej," ozrejmil situáciu v Šternberku jazdec, Peter Lipták.

Tibor Szabosi;co8c9839-6.jpg

Na pretekoch na Jahodnej sa však tím oproti úvodným pretekom podstatne rozrastie. Okrem už spomínaného Petra Liptáka s Mitsubishi Lancer EVO VIII budem mať na štarte možnosť sledovať aj Alexandra Baffyho s vozidlom Peugeot 106 v skupine E1 a v zozname náhradníkov figuruje aj Marek Špavelko s Citroënom C2 R2 Max. Zlou správou je, že majiteľ tímu Ján Lipták sa týchto prvých kopcových pretekov na Slovensku zúčastní iba v úlohe diváka. Toho totiž zradil motor jeho Subaru Impreza WRX STi ešte pred Rally Tríbeč a v tomto momente čaká na nový motor, ktorý mu však dodajú až po pretekoch na Jahodnej.

Tibor Szabosi;t2c0780.jpg

„Na Jahodnú som sa, priznávam, veľmi tešil. Predsa len máme tieto preteky, ak nepočítam Dobšinský kopec, z domu najbližšie. Nový motor nám však dodajú až po už spomínaných pretekoch. Som však rád, že aspoň chlapci odštartujú v poriadku a budem nesmierne rád, ak sa im budú vyhýbať poruchy, ale aj jazdecké chyby, ktorých sa práve na tomto kopci dá vyrobiť naozaj viac ako dosť,"
dodal majiteľ L Racing Teamu, Ján Lipták.

Tibor Szabosi;t2c0765.jpg

Preteky automobilov do vrchu na Jahodnej štartujú počas nadchádzajúcej soboty a nedele, pričom sa do priebežného poradia šampionátu budú započítavať body samostatne za každý súťažný deň.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri