Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Moris cup Jahodná klope ne dvere

Tuesday, 05. 06. 2012 - 08:47, Daniel Mandzi   

Moris cup Jahodná klope ne dvere

Doslova už len hodiny rátajú organizátori z košického Auto klubu ako aj spoločnosti Moris Slovakia, ktorý pripravujú 4 ročník Moris Cupu Jahodná do začiatku pretekov automobilov do vrchu. Tie sa uskutočnia od piatku do nedele (8.- 10. júna). Po predchádzajúcich rokoch, keď sa na mladom podujatí zúčastnilo menej jazdcov, v tomto roku môžeme hovoriť o účastníckom rekord.  Práve ten spôsobil  starosti pre team organizátorov, ktorý sa snažil čo najmenej obmedzovať vodičov. V minulých rokoch bolo pravidlom, že medzi jednotlivými jazdami sa cesta otvárala pre verejnosť, čo tento krát nebude možné.

Tibor Szabosi;co8c0410-3.jpg

V zozname prihlásených je viac ako 100 pretekárov z Česka, Poľska, Maďarska i Slovenska, ktorí budú bojovať o body do týchto seriálov FIA - Európskeho pohára v pretekoch do vrchu 2012 (FIA ECC) i International Hill Climb Challenge 2012 (IHCC). Body z Jahodnej sa budú započítavať aj do majstrovstiev Poľska (GSMP), majstrovstiev Slovenska a Národného pohára PAV.  Ten má uzávierku prihlášok stanovenú na neskorší termín a to 5. jún do 24.00 h.

Tibor Szabosi;co8c9811-4.jpg

Pri pohľade do zoznamu prihlásených sa môžeme tešiť na zaujímavé súboje na takmer 5 km dlhej trati. V minulom ročníku sa vytvoril nový traťový rekord. Zaslúžil sa oň Andrej Krajči, keď dorazil do cieľa pod hranicou dvoch minút v čase 1:57,335 min. Žiaľ, počas víkendu nebude jazdiť, avšak podľa našich informácii by sme ho mali v padoku i na trati stretnúť iba v role diváka. Od našich severných susedov je prihlásených takmer 50 súťažiacich a rovnako päťdesiatku tvoria jazdci ďalších krajín (Slovenska, Česka a Maďarska). Na trati by sme mali sledovať aj viacerých jazdcov rely, či už Igora Drotára na Fabii WRC, Jozefa Béreša ml. na Audi Quattro ale aj ďalších. V kategórii II kde sú formulové auta sa predstaví šesť jazdcov. Je vhodné spomenúť Ericha Ascha jazdiaceho s Oplom Lotus, ako aj Čecha Jiřiho Svobodu či Poliaka Róberta Steca.

Tibor Szabosi;67c9150.jpg

„Vlaňajší ročník sa nám podarilo dostať do kalendára FIA a pretekári mohli bodovať do dvoch pohárov FIA - Európského pohára 2011 i International Hill Climb Challenge 2011, ktoré sú druhé najvýznamnejšie v tejto disciplíne, vrcholom sú však majstrovstvá Európy. Pre nás to bola nová výzva, ktorú sa nám podarilo zvládnuť a pre tento rok, sme pritiahli na náš kopec aj jedno podujatie poľského šampionátu. Každoročne sa snažíme usporiadať preteky na vysokej športovej aj spoločenskej úrovni, aby sme v budúcnosti mohli hostiť skutočne to najlepšie z európskej  špičky. Z roka na rok stúpa počet jazdcov, čo je priaznivým signálom, že naša súťaž sa dostáva do povedomia jazdcov," hovorí jeden zo spoluorganizátorov a zástupca hlavného reklamného partnera Moris, ktorého meno nesie samotný názov súťaže, Marek Eliáš. Organizátori sa netaja tým, že trať by radi predĺžili a hlavne podujatie dostali do kalendára majstrovstiev Európy.

Tibor Szabosi;co8c0437-2.jpg

Dá sa povedať, že až na niekoľko detailov, je všetko pripravené na víkendové preteky, ktoré sú druhým dielom sedemdielneho seriálu majstrovstiev Slovenska.

Tlačové stredisko Moris Cup Jahodná                                            



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri