Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Slováci na ME v PAV v Šternberku

Monday, 04. 06. 2012 - 15:29, Daniel Mandzi   

Slováci na ME v PAV v  Šternberku

Prvé tohtoročné preteky automobilov do vrchu, zo seriálu Majstrovstiev Slovenska sú už históriou. Konali sa pre nás netradične v zahraničí, na takmer osem kilometrov dlhej trati Ecce Homo v Šternberku na Morave. Históriou, aj popularitou je pre českých fanúšikov táto trať niečo podobné, ako bola pre slovákov trať na Pezinskej Babe. A svojou vysokou návštevnosťou to dali patrične najavo.

Tibor Szabosi;co8c9378-6.jpg

Prvé skupinky skalných priaznivcov motoršportu aj napriek chladnému počasiu stanovali okolo trate už od štvrtka. Depo pretekárskych strojov, rozložené v centre historického mesta zaplnilo 135 jazdcov z celej Európy.

Tibor Szabosi;67c8792.jpg

Kompletná špička pilotov na otvorených vozidlách, pre ktoré je táto trať ako stvorená, dávala divákom záruku sledovať krásne jazdecké súboje. Aj medzi modernými a historickými automobilmi bolo na čo pozerať.

Tibor Szabosi;67c9014.jpg

Napr. Herbert Pregartner na Porsche 911 GT2 RSR, Vladimír Vitver na AUDI WTT-R DTM, či legendárny Jean Marie Almeras na Porsche 935.

Tibor Szabosi;co8c9811-4.jpg

Slovenských jazdcov sa v Šternberku zišlo len 19. Kto vie, či je to náhoda, alebo Slováci svojou neúčasťou dali jasne najavo, že im organizovanie MSR v zahraničí nevyhovuje.

Tibor Szabosi;co8c8840-7.jpg

Zvlášť, ak sa jedná o takzvané jednopreteky, ako to bolo tu. V sobotu sa jazdili len dva tréningy, v nedeľu dve súťažné jazdy.

Tibor Szabosi;67c8920.jpg

Štvrtina zúčastnených slovenských jazdcov na tohtoročné Ecce Homo nebude spomínať v dobrom. Kriška a Andríšeková mali problémy s technikou, ktoré našťastie odstránili, Ambrúz a Mády skúšali pevnosť zvodidiel ale dojazdili.

Tibor Szabosi;67c8877.jpg

Najvačšiu dávku smoly, dúfajme že na dlhý čas jedinú, si vybrali Kuča a Šutlák pri havárii a Koiš pri vážnej poruche motora.

Tibor Szabosi;co8c9776-5.jpg

Všetci traja ešte v sobotu svoje nepojazdné šúťažné špeciály naložili a cestovali domov a ich účasť na Jahodnej, ktorá sa ide už tento víkend, je veľmi otázna.

Tibor Szabosi;67c8969.jpg

Absolútne poradie v Šternberku podľa očakávania vyhral neuveriteľne rýchly Talian Faggioli na Oselle F30. Jeho náskok 8 sekúnd pred druhým v poradí Marcelom Steinerom nepotrebuje komentár.

Tibor Szabosi;co8c9203-9.jpg

Čo sa týka našich jazdcov, najrýchlejší boli v poradí Peter Jureňa, Igor Drotár a Erich Achs. Gabika Andrišeková vyhrala kategóriu historikov.

Tibor Szabosi;co8c9772-5.jpg

Slovenský šampionát pokračuje ďalšími pretekami na Jahodnej pri Košiciach v dňoch 9. a 10. júna a už teraz je prihlásených viac ako 120 jazdcov. Veríme, že bude na čo pozerať.

Tibor Szabosi;67c9198.jpg

Jaroslav Baránek

Fotogaléria: Ecce Homo I

Fotogaléria: Ecce Homo II

Fotogaléria: Ecce Homo III



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri