Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Predstavujeme

Rovnaký a predsa iný

Monday, 10. 01. 2011 - 16:53, Ivan Václavík   

Rovnaký a predsa iný

Nový Mercedes triedy C začnú dodávať do Európy i na Slovensko v marci 2011. Od začiatku jeho výroby v roku 1982 vyrobili 8,5 milióna kusov tohto modelu v segmente C, ktorý je pri tejto značke najžiadanejší. Aktuálny typový rad triedy C, dodávaný od roku 2007, pritom prekročil miliónový odbyt.

mercedes-c-t5344g.jpg

Nové vozidlo, rovnako ako jeho predchodcovia, bude mať tiež dve základné vyhotovenia - limuzínu alebo kombi (model T). Opäť získa rozsiahlu sériovú výbavu, rozšírenú o voliteľné línie ELEGANCE a AVANTGARDE.

mercedes-c-5300g.jpg

Prichádzajúci, rozsiahle modernizovaný Mercedes triedy C s vyše dvoma tisícmi nových dielcov stanovuje v segmente, po vzore svojich predchodcov, úplne nové štandardy. Vo viacerých ohľadoch opäť poskytuje komfort a bezpečnosť luxusných vozidiel. Detaily v interiéri pripomínajú nový model CLS, nová je palubná doska, prvýkrát je sériovo montovaný kožený volant, novinkou je tiež ľahšia hliníková kapota, športovejší tvar, či predná maska, kde elipsovité a kvapkové tvary svetlometov predošlých vývojových línií nahradili kosodĺžniky s vypuklými hornými časťami. Nový Mercedes C dosahuje najlepšiu hodnotu cw 0,26 vo svojej triede.

mercedes-c-5328g.jpg

K dispozícii bude päť benzínových motorov s priamym vstrekovaním paliva a šesť dieselových CDI. K úsporám v spotrebe prispeli nielen nové motory, ale tiež inovovaná automatická prevodovka 7G-TRONIC PLUS, ako aj sériovo inštalovaný systém ECO štart - stop. Priemerná spotreba tak klesla až na 6,8 litra/100 km pri najvýkonnejšom benzínovom motore V6 (225 kW /306 k, 370 Nm) v Mercedese C 350 BlueEFFICIENCY, respektíve na 4,4 litra nafty/100 km, pri najúspornejších modeloch C 220 CDI BlueEFFICIENCY s manuálnou šesťstupňovou prevodovkou.

mercedes-c-t5325g.jpg

V ďalších modeloch C 220 (125 kW /170 k, 400 Nm) a 250 (150 kW /204 k, 500 Nm) - oba CDI BlueEFFICIENCY s inovovanou automatickou prevodovkou 7G-TRONIC PLUS - je to 4,8 l/100 km.

mercedes-c-t2011-014g.jpg

Z hľadiska bezpečnosti pribudlo v Mercedese C desať nových asistenčných jazdných systémov, ktoré v situáciách s potenciálnym rizikom nehody varujú, prípadne aktívne zasiahnu. Počnúc rozpoznávaním únavy (ATTENTION ASSIST), pokračujúc cez adaptívny asistent diaľkového svetla, aktívny asistent udržiavania vozidla v jazdnom pruhu, aktívny asistent mŕtveho uhla, asistent povolenej rýchlosti, navádzanie pri parkovaní, vrátane systému PARKTRONIC, brzdy PRE-SAFE®, asistent udržiavania jazdného pruhu a asistent mŕtveho uhla až po reguláciu odstupu DISTRONIC PLUS.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri