Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Rosberg penalizovaný. Mercedes sa odvolá

Monday, 11. 07. 2016 - 07:40, Ľuboš Kašický   

Rosberg penalizovaný. Mercedes sa odvolá

Trest pripravil Rosberga o tri body a Hamilton zaostáva už iba o jediný bod. Britská GP tak otvorila diskusiu okolo problematickej formulácie zákazu komunikácie tímu s pilotom.

V závere pretekov na Silverstone mal pilot Mercedesu, Nico Rosberg, technický problém s elektronickým radením, keď sa mu zasekol siedmy rýchlostný stupeň a takmer auto nedokončilo preteky. Bezradnému pilotovi tím poradil prepnutie režimu na volante a upozornil ho, aby sedmičku nepoužíval.

r22.jpg

Od začiatku novej sezóny však vstúpilo do platnosti nové pravidlo, ktoré zakazuje pomáhať pilotom informáciami cez vysielačku. Hranica čo je zakázaná informácia je však definovaná veľmi všeobecne a tak teraz sa to vyplavilo na povrch.

merc-fp2-nico.jpg

Zjednodušene povedané, tím totiž smie pilotovi pomôcť iba v kritickej situácii, keď hrozí, že jeho auto zastane na trati pre zlyhanie komponentu, alebo nejakého systému. A na toto sa vedenie Mercedesu aj odvoláva. „Podľa mňa to bol dôvod nášho rozhodnutia," tvrdí šéf tímu, Toto Wolff a upresňuje, že ak Rosberga neinformovali, tak by auto ostalo stáť so zaseknutým siedmy prevodovým stupňom na trati.

r-trest-rosberg.jpg

Športoví komisári si predvolali všetkých zainteresovaných a dlho premýšľali, ako túto situáciu vyhodnotiť. Nakoniec asi o štvrť na sedem podvečer vydali stanovisko podľa ktorého uznali porušenie pravidiel a penalizovali pilota tímu Mercedes desiatimi trestnými sekundami. To však znamenalo zmenu výsledkov pretekov, pretože to Rosberga odsunulo na tretie miesto za Verstappena a obralo Nemca o tri body. V priebežnom poradí MS sa tak náskok Nica Rosberga na Lewisa Hamiltona scvrkol na jediný bod!

Tím Mercedes s rozhodnutím nesúhlasí a tvrdí, že sa odvolá. Má na to teraz 96 hodín od vydania rozhodnutia.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri