Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Mercedes sa neodvolá

Tuesday, 12. 07. 2016 - 07:38, Ľuboš Kašický   

Mercedes sa neodvolá

Vášne opadli a v Mercedese si uvedomili, že proti penalizácii sa odvolať nedá!

Za porušenie pravidla o poskytovaní informácii pilotovi, ktoré by mu pomohli v riadení auta počas pretekov vyfasoval pilot Mercedesu, Nico Rosberg, 10-sekundový trest a v konečných výsledkoch GP Anglicka sa prepadol na tretie miesto, čo v celkovom súčte priebežného poradia znamená vedenie už iba o jediný bod pred Lewisom Hamiltonom.

r23.jpg

Tím sa krátko po vyhlásení penalizácie rozhodol svojho pilota zastať v presvedčení, že mu museli poskytnúť informáciu, ako prestaviť nastavenia v aute, aby Rosberg nemusel odstúpiť. Ako neskôr analýza ukázala, nebola to však táto informácia (driver default 1-0-1, chassis default 0-1, chassis default 0-1,...) za ktorú dostali penalizáciu, ale následná informácia, že nesmie používať siedmy rýchlostný stupeň!

Športové pravidlá F1 majú navyše jeden článok, ktorý taxatívne vymedzuje niekoľko trestov, proti ktorým sa nedá odvolať. A sem patrí aj penalizácia 5, či 10 sekundovým trestom. Takže odvolanie ani neprichádza do úvahy. Po tomto uvedomení si stavu teda Mercedes v pondelok po pretekoch oficiálne oznámil, že sa proti rozhodnutiu športových komisárov neodvolá.

r25.jpg

Zaujímavá je však celá situácia z pohľadu tímu, ktorý bojuje o titul sám so sebou. Už teraz je totiž jasné, že oba tituly (jazdecký aj Pohár konštruktérov) vyhrajú strieborní. Otázne zostáva už iba, či to bude Rosberg, alebo Hamilton. A tak ak by sa tím ani nepokúsil odvolať (nedal by to verejne najavo), tak by mohol Rosberg usúdiť, že za ním nestojí a preferuje znova Hamiltona. Mercedes teda musel ukázať snahu podporiť svojho pilota, aj keby vedel, že to bude neúspešné. Teraz je teda všetko v poriadku. Vlk je sýty aj ovca celá a my sa môžeme tešiť na ďalší súboj Hamiltona s Rosbergom na Hungaroringu už o necelé dva týždne. Č myslíte? Bacnú sa znova? :)

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri