Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Robo Šútor v Dobšinej vybojoval druhé a tretie miesto v triede

Wednesday, 25. 07. 2018 - 13:52, Public relations   

Robo Šútor v Dobšinej vybojoval druhé a tretie miesto v triede

Subaru Rally team Komárno spoločne s jazdcom Róbertom Šútorom a Škodou Octavia absolvovali premiérové preteky v Dobšinej. Výsledkom bolo druhé, ale aj tretie miesto v triede E1 do dvoch litrov.

Pre Roba Šútora bolo v Dobšinej všetko nové. Neznáme prostredie, neznáma trať, množstvo jazdcov vrátane najlepších a najrýchlejších z celej Európy. Bodaj by aj nie, veď jubilejný XXXV. Dobšinský kopec 2018 bol už po siedmykrát v rade zaradený do seriálu FIA European Hill Climb Championship.

Tibor Szabosi;c30i6390-11.jpg

„Na toto podujatie sme sa mimoriadne starostlivo pripravili a popracovali sme aj na aute. Vedeli sme do čoho ideme, trať je tu rýchla s technickými úsekmi, ktoré treba ísť na srdce. Samozrejme ako nováčikovi na tomto kopci ešte trať robí trochu starosti, v niektorých momentoch nie som si úplne istý kde som, ale keď sa ho naučím bude to super. Sú to nádherné preteky a už teraz viem, že sa sem isto vrátim," povedal Robo Šútor po sobotnej dvojici tréningových jázd.

Tibor Szabosi;c30i1436-14.jpg

V nedeľu nielen na Roba, ale všetkých prítomných čakala dvojica „ostrých" jázd, ktoré mali rozhodnúť o konečných výsledkoch. Tie sa Robovi podarilo dobre zvládnuť a z Dobšinej cestoval s ocenením za druhé miesto v triede E1 do dvoch litrov v rámci slovenského šampionátu a v českom mu v rovnakej triede patrilo ocenenie za tretie miesto.

Tibor Szabosi;c30i8375-14.jpg

„Som nadmieru spokojný. Bol to nádherný víkend, my sme nič nemuseli opravovať a autíčko fungovalo nadmieru dobre. Odnášame si ocenenia ale aj body za druhé miesto v triede na Slovensku a tretie v Čechách, myslím, že na premiéru to bolo výborné," dodal po pretekoch spokojný Robo Šútor.

Tibor Szabosi;c30i8361-14.jpg

Subaru Rally Team Komárno a Roba Šútora budeme mať možnosť sledovať na trati kopcových pretekov už o dva týždne, keď sa predstavia na Jankovom vŕšku.

Subaru Rally Team Komárno, M. Majláth

Poznámka: Tento materiál nie je autorským materiálom www.autosportfoto.sk, redakcia do neho nezasahovala a nezodpovedá preto za prípadné faktické a gramatické chyby. Text neprešiel jazykovou korektúrou.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri