Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

L Racing v Dobšinej dramaticky a víťazne!

Thursday, 26. 07. 2018 - 10:28, Public relations   

L Racing v Dobšinej dramaticky a víťazne!

Automobilový tím L Racing opäť zvíťazil na Majstrovstvách Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV). Tie pokračovali uplynulý víkend na hádam najslávnejšom a určite najvýznamnejšom kopcovom podujatí u nás: na Dobšinskom kopci.


Víťaznú trofej v absolútnom hodnotení MSR PAV si dosýta užil Věroslav Cvrček ml. na Škode Fabii RS2000. Tesné súboje s konkurenciou zaklincoval víťazným časom v druhej ostrej jazde a zväčšil si tak opäť bodový náskok v šampionáte.

Tibor Szabosi;c30i8547-14.jpg

Věroslav Cvrček ml.: "Preteky v Dobšinej bývajú náročné rýchlou traťou, počasím a tiež tým, že sa jazdci Majstrovstiev Európy prihlasujú do slovenského šampionátu. Tým zbytočne zasahujú do bodovania, i keď sa zúčastňujú jediného podujatia. Počas tréningov sme upravovali nastavenie podvozku, učil som sa trať, pretože som vedel, že v nedeľu to bude opäť veľký boj. To sa na rozdiel od nepriaznivej predpovedi počasia potvrdilo. Prvú jazdu som bol druhý o 1,1 s. Vedel som, že mám rezervu a stále som veril vo víťazstvo. Druhú jazdu som bol agresívnejší, miestami možno až príliš. No zlepšil som si svoj čas. Igor Drotár sa naopak kvôli niekoľkým malým chybám spomalil. To len dokazuje, že obaja ideme úplne naplno, pretože Igor chybuje len výnimočne. Nám sa podarilo zvíťaziť o necelú pol sekundu v súčte dvoch 7-km jázd. Nasadenie v druhej jazde bolo skutočne veľké, okrem spústy šmykov, niekoľkých "krízoviek" som raz trafil pneumatiky na okraji cesty a raz som škrtol predným kolesom o zvodidlo. Bola to jazda, na ktorú sa nikdy nezabúda. Siedme miesto absolútne na Majstrovstvách Európy a priemerná rýchlosť 153 km/h dokazujú naše tempo. Ďakujem celému tímu L Racing a Rexteam, ich podpora nielen po celý víkend bola skvelá. Toto víťazstvo by som chcel venovať tatkovi, ktorý ma maximálne podporoval nielen v Dobšinej. Navyše v piatok - v predvečer podujatia mal narodeniny."

Tibor Szabosi;c30i6171-10.jpg

Sídlo L Racingu v Krásnohorskom Podhradí je od Dobšinej vzdialené len 30 km. Svoj prvý kontakt s vynoveným autom Subaru Impreza si v triede E1 užil aj manažér tímu Ján Lipták. Ten sa postupne zoznamoval s výkonnejším strojom a patrí mu zaslúžené štvrté miesto E1 (MSR).

Tibor Szabosi;c30i1397-16.jpg

Ján Lipták: "Vzhľadom na to, že sme auto pred pretekmi upravili, prešlo motorovou brzdou, zlepšil sa výkon aj max. krútiaci moment, pomaly som sa s ním stotožňoval. Napokon, kvôli pracovnej vyťaženosti som v aute pred pretekmi vôbec nesedel. Sobota nepriniesla najlepší čas, no postupne som sa zrýchľoval. Druhá jazda v nedeľu bola lepšia. Auto však nemá prispôsobenú prevodovku na takýto kopec s dlhými rovinkami a moja "maximálka" bola asi 214 km/h, v porovnaní s 240 km/h konkurencie... Odstránili sme prvotné chyby a na Jankovom Vŕšku o dva týždne to bude, verím, opäť lepšie. Ďakujem našim jazdcom aj mechanikom za skvelú prácu."

Tibor Szabosi;c30i8508-15.jpg

Peter Lipták napokon neštartoval, pretože sa pred pretekmi objavili v motore kovové častice a jeho Mitsubishi Lancer EVO IX tak nestihli pripraviť. Reparát však príde už o dva týždne na Jankovom Vŕšku.

Farby tímu L Racing hájil aj Dobšinčan Vlastimil Majerčák so svojím relyovým Fordom Fiesta R5 EVO.

Tibor Szabosi;c30i7480-12.jpg

Vlastimil Majerčák: "Celkovo sa mi šlo dobre a oproti minulému roku som sa zrýchlil o 1,5 sekundy. Haprovalo nám jedno čidlo, takže výkon nebol ideálny, no v podstate môžeme byť s víkendom spokojní."

Aj Betliarčan Denis Pavlík s Peugeotom 208 VTi R2 doniesol domov hneď niekoľko cenných trofejí a samozrejme dávku majstrovských bodov. Patrí mu 1. miesto v Junioroch, 2. miesto v triede A-1600 (MSR aj MČR) a 3. miesto v triede A (MSR).
Denis Pavlík: "Po sobotňajších dvoch tréningových jazdách to vyzeralo na pekné a tesné súboje v triede A. Oproti minulému roku som sa zlepšil dokonca o jednu sekundu. V prvej ostrej jazde v nedeľu som dokázal zajazdiť svoj osobný rekord na Dobšinskom kopci, a to aj s menším škrtancom... Druhú jazdu som už zbytočne neriskoval a došiel si pre 3. miesto v triede A. Oproti minulému roku som sa napokon zlepšil až o 3 sekundy! Ďakujem tímu L Racing, mechanikom a rodičom."

Tibor Szabosi;c30i0908-11.jpg

Siedme z celkovo deviatich podujatí MSR PAV 2018 je na programe 4. a 5. augusta. Dejiskom bude náročný, no obľúbený Jankov Vŕšok neďaleko Bánoviec nad Bebravou.

l-racing-jun2018-ii.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri