Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Rallye Dakar 2010 si vyžiadala prvú ľudskú obeť!

Sunday, 03. 01. 2010 - 11:39, Andrej Haverda   

Rallye Dakar 2010 si vyžiadala prvú ľudskú obeť!

Hneď úvod 32. ročníka vytrvalostnej Rallye Dakar si vyžiadal prvý ľudský život. Vozidlo nemecko-švajčiarskej posádky Mirco Schultis, Ulrich Leardi vletelo medzi divákov a zranilo päť osôb. Dvadsaťosemročná Natalia Garcíová ťažkým zraneniam v nemocnici podľahla. K nešťastnej udalosti došlo počas etapy do Cordóby asi 1,5 km pred mestečkom Alpa Corral. Schultis nezvládol zákrutu, zišiel z cesty a aj napriek snahe vletel so svojim vozidlom medzi divákov. Dvoch ľudí vrátane Garcíovej previezli vrtuľníkom do nemocnice v Cordobe, ďalších hospitalizovali v Rio Cuarte. Dvadsaťosemročnú Garcíovú museli počas cesty záchranári dvakrát oživovať, zraneniam podľa krátko po príchode do nemocnice. Zdravotný stav Gabriela Gomeza, ktorého previezli tiež do Cordoby, nie je veľmi vážny, má zlomenú holennú a lýtkovú kosť. „Dvadsaťosemročná žena zomrela. Utrpela viaceré vážne zranenia hlavy, brucha a panvy," povedal pre televíziu TN lekár z cordobskej nemocnice Norberto  Brusa. 

                                                                                             01012010-jaroslav-jindra-1-5-preview-box.jpg

Podľa správ viacerých médií nedodržali diváci bezpečnostné opatrenia, stáli na nebezpečnom mieste a nerešpektovali upozornenia polície. Schultis síce nešiel rýchlo, ale viditeľnosť mal pre prach po prejazde predchádzajúcich vozidiel zníženú, čo tiež mohlo zapríčiniť nehodu. „Súťažiaci číslo 418 kolidoval so skupinou divákov na 75. km špeciálnej rýchlostnej skúšky mimo verejnej zóny," píše sa v stanovisku organizátorov.

                                                                                                1-1-2010-buenos-aires-colon-yascha008.jpg

Rallye Dakar považujú za jedno z najnebezpečnejších motoristických podujatí na svete. V roku 2009 si preteky vyžiadali tri ľudské životy. Francúzskeho motocyklistu Pascala Terryho našli mŕtveho po 4. etape, pričom bol nezvestný už od 2. etapy zo Santa Rosy do Puerto Madryn, potom dvaja peruánski civilisti zomreli po čelnej zrážke ich auta so sprievodným kamiónom pretekov. Od roku 1979 zomrelo na Dakare viac ako päťdesiat osôb.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri