Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Rally TT Vodafone Estoril-Portimão-Marrakech: 4. etapa

Thursday, 10. 06. 2010 - 15:07, Michal Kostka   

Rally TT Vodafone Estoril-Portimão-Marrakech: 4. etapa

Prvý deň v Afrike a hneď najdlhšia etapa rally. Za jej celkovú dĺžku môže najmä 480 kilometrov spojovacích úsekov, 255-kilometrová RS však nebola vôbec jednoduchá. Filipe Campos pri svojom africkom debute dokázal zostať vo vedení, aj napriek neznalosti terénu. Jeho plán bol snáď jediný správny: zavesiť sa na Novického a za pochodu sa naučiť čo najviac. Hoci mu tento plán nevyšiel na 100%, udržal sa Campos v čele tretej súťaže Svetového pohára FIA.

www.estorilportimaomarrakech.com;Francisco Pita / Humberto Gonçalves - Buggy Gache

Vďaka jednoznačnému víťazstvu v etape sa Novickij posunul na druhé miesto celkovo a, čo je dôležitejšie, z náskoku Camposa ubral hneď šestnásť minút. Od prvej priečky ho delí už len desať a pol minúty a s prvými dunami na dohľad sa stáva jasným favoritom na celkový triumf. Skúsený navigátor Andreas Schluz zhodnotil štvrtú etapu ako „čisto navigačnú a z tohto pohľadu asi najťažšiu v Maroku. Vedeli sme, že rozhodovať sa bude až v Afrike, preto nás čas stratený v Portugalsku príliš netrápil."

Filipe Campos dokončil etapu v štvrtom najlepšom čase, so svojím výkonom bol spokojný: „Bol to ťažký deň, s náročnou navigáciou, bolo mi jasné, že zo svojho náskoku stratíme. Stále však vedieme, čo je pozitívne. Toto je moja prvá súťaž v Maroku, v dunách som počas testov najazdil iba 100 kilometrov. Taktiež Jaime (Baptista) sa navigáciu ešte len učí."

www.estorilportimaomarrakech.com;Filipe Campos / Jaime Baptista - BMW X3 CC

V etape druhý Eric Vigouroux sa do Maroka vrátil len týždeň po tom, čo tu zvíťazil v prvom ročníku súťaže 24 Hours of Morocco. Portugalské trate pre jeho Chevrolet s jednou poháňanou nápravou neboli práve ideálne, v Maroku je konečne vo svojom živle. V polčase rally je na piatom mieste, so stratou 52 minút na Camposa. Marocká púšť by mala vyhovovať aj veľkej „x-päťke" Ricarda Leal dos Santosa, v etape skončil piaty, celkovo je štvrtý.

Na trojku klesol Hélder Oliveira, v príčine mal celkom jasno: „Na rýchlych úsekoch strácam, môj Nissan nejde rýchlejšie než 165 km/h. Vedel som, že bude ťažké ubrániť druhú pozíciu. Na druhú stranu som stratil len veľmi málo na Camposa a o takmer 10 minút som porazil Barbosu."

www.estorilportimaomarrakech.com;Miguel Barbosa / Miguel Ramalho - Mitsubishi Racing Lancer

Zo slušne obsadenej a napínavej triedy T2 sa v Nadore vylodil už len Nuno Matos. Kým pre ostatné posádky boli zaujímavé len body do národného šampionátu, Matos pokračuje v snahe uspieť aj v absolútnom poradí.

Priebežné poradie po štvrtej etape:
1. Filipe Campos / Jaime Baptista BMW X3 CC 9h 27m 35s
2. Leonid Novickij / Andreas Schulz BMW X3 CC + 10m 24s
3. Hélder Oliveira / José Marques Nissan Pathfinder + 22m 06s
4. Ricardo Leal dos Santos / Paulo Fiúza BMW X5 + 39m 52s
5. Eric Vigouroux / Alexndre Winocq Chevrolet Silverado + 52m 31s

www.estorilportimaomarrakech.com;David Casteu - Sherco 450 Rallye

Presunom do Maroka stratil portugalskí jazdci výhodu domáceho prostredia, čo hneď patrične využili ich Afrikou ošľahaní súperi. David Casteu neplytval časom a behom jednej etapy zmazal celý náskok, ktorý si Hélder Rodrigues tri dni budoval. Víťazstvo v etape posunulo Francúza až na prvú priečku, Rodrigues však zaostáva len o 27 sekúnd. Za tretieho Rúbena Fariu sa posunul Frans Verhoeven, o štyri priečky nižšie, na osmičku, klesol Mário Patrão.

Po problematickej prvej etape sa Paulovi Gonçalvesovi konečne darí a okrem piateho miesta v etape, mu rovnaká pozícia patrí aj celkovo. V umení navigácie sa stále zdokonaľuje novic Luís Correia, po piatich etapách je jedenásty. Nebyť však penalizácie za prekročenie rýchlosti, mohol byť v prvej päťke...

www.estorilportimaomarrakech.com;Hélder Oliveira / José Manuel Marques - Nissan Pathfinder

Priebežné poradie po štvrtej etape:
1. David Casteu Sherco 450 Rallye 10h 16m 01s
2. Hélder Rodrigues Yamaha WR 450 + 27s
3. Ruben Faria KTM 690 Rally + 2m 30s
4. Frans Verhoeven BMW G 450 X + 9m 15s
5. Paulo Gonçalves BMW G 450 X + 32m 21s

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri