Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Rally TT Vodafone Estoril-Portimão-Marrakech: 5. etapa

Friday, 11. 06. 2010 - 15:07, Michal Kostka   

Rally TT Vodafone Estoril-Portimão-Marrakech: 5. etapa

Už päť dní v rade nepozná Rally TT Vodafone Estoril-Portimão-Marrakech iného vedúceho jazdca ako Filipe Camposa. Skúsený portugalský matador a jeho navigátor Jaime Baptista sa v novom, pre nich neznámom, prostredí učia rýchlo. V piatej etape si pripísali druhé miesto, na víťazného Novického stratili len 3 min. 40 sek. a stále sa držia na najvyššej priečke priebežného poradia.

www.estorilportimaomarrakech.com;Filipe Campos / Jaime Baptista - BMW X3 CC

Je pochopiteľné, že Campos bol so svojím výkonom spokojný: „Dnešok bol tak odlišný od toho, na čo sme zvyknutí. Žiadne medzičasy či informácie pri trati, až v cieli vieme či to bolo dobré, alebo zlé. Musíme sa spoľahnúť len sami na seba a to je veľká výzva. Išiel som v Novického stopách s tým, že keď prešiel on, prejdeme aj my. Keď sme však prišli k prvej dune, nebol som si istý, či to zvládneme... ale sme tu, v cieli."

Novického systematické útoky zmenšili stratu na Camposa už len na 6 min. 44 sek, najbližší súper je vzdialený 50 minút, cesta k víťazstvu vyzerá byť otvorená. „Dnes šlo všetko skvele, asi 100 kilometrov pred cieľom sme mali defekt, pri výmene sme stratili pár minút," uviedol v cieli ruský favorit.

www.estorilportimaomarrakech.com;Mitsubishi Racing Lancer

Dominanciu bavorskej značky dopĺňa tretí Ricardo Leal dos Santos, v dnešnej etape štvrtý. S jej priebehom bol spokojný, ťažkú hlavu má však z techniky: „Stále sa nám nedarí nastaviť tlmiče. Dnešná trať bola rýchla, s malými dierami, na ktorých však auto skákalo viac než zvyčajne. Bude ťažké uhájiť tretiu priečku pred Ericom Vigourouxom, ktorého auto je do tunajšieho terénu vhodnejšie."

Francúzsky jazdec s americkým trophy truckom slová svojho súpera potvrdil, keď sa k tretiemu miestu priblížil na rozdiel až len dve a pol minúty. Piata etapa nebola príliš žičlivá k Hélderovi Oliveirovi. Defekt hneď v úvode ho zdržal len na chvíľu, horšie to bolo pri opakovanom zapadaní do jemného piesku. Ku koncu etapy ešte pomáhal s piesočného zovretia da Maiovi a so stratou viac než hodinu klesol na piatu priečku celkovo.

www.estorilportimaomarrakech.com;Hélder Rodrigues - Yamaha WR 450

Po prvý raz sa s dunami stretol aj Nuno Matos, jeho neskúsenosť sa odzrkadlila stratou dvoch pozícií. Z jedenástej priečky ho od vytúženej top 10 delí takmer hodina. Portugalskí jazdci, ktorí sa rozhodli súťažiť s vozidlami značky Mazda, majú možnosť súperiť o trofej Elf / Mazda Challenge. Ich bodovanie v Rally TT Vodafone Estoril-Portimão-Marrakech sa skončilo už po tretej etape, polovica z pôvodného poltucta sa však odhodlala zmerať si sily s neznámym terénom. Najlepšie si zatiaľ počína dvojica José Pereira / Rui Fernandes, patrí im dvanásta priečka.

Priebežné poradie po piatej etape:
1. Filipe Campos / Jaime Baptista BMW X3 CC 13h 03m 59s
2. Leonid Novickij / Andreas Schulz BMW X3 CC + 6m 44s
3. Ricardo Leal dos Santos / Paulo Fiúza BMW X5 + 54m 35s
4. Eric Vigouroux / Alexndre Winocq Chevrolet Silverado + 57m 02s
5. Hélder Oliveira / José Marques Nissan Pathfinder + 1h 26m 34s

www.estorilportimaomarrakech.com;Nuno Matos / Filipe Serra - Isuzu D-Max

Prvá marocká etapa vyniesla Davida Casteua na prvú priečku, druhá ho z nej zas zrazila, do vedenia sa vrátil Hélder Rodrigues. „Etapa sa mi veľmi páčila, mal som však zopár problémov. Po 40 kilometroch prestalo fungovať počítadlo kilometrov, o chvíľu neskôr sa mi zlomili stupačky. Takmer 100 kilometrov som si zvykal na nové podmienky, kvôli čomu som si etapu príliš neužil," uviedol v cieli staro-nový líder.

Z etapového víťazstva sa v deň portugalského národného sviatku (Deň Portugalska) tešil Paulo Gonçalves. Z piateho miesta celkovo sa pomaly tlačí na štvrtého Fransa Verhoevena, chýba mu ešte 21 minút. Holanďan má zas „na dostrel" tretieho Rúbena Fariu, potrebuje stiahnuť necelé tri minúty.

www.estorilportimaomarrakech.com;Rúben Faria - KTM 690 Rally

Faria riešil na trati kuriózny problém: „Krátko po štarte som zistil, že mi uniká palivo a že celú kombinézu mám nasiaknutú benzínom. Vrátil som sa do bivaku, kde som na zemi našiel stratenú ponožku a tú som použil ako uzáver nádrže. Potom som sa pustil do stíhania Davida Casteua."

Casteu mal technické problémy s navigačným systémom, v etape stratil na víťaza takmer osem minút.

Priebežné poradie po piatej etape:
1. Hélder Rodrigues Yamaha WR 450 14h 50m 47s
2. David Casteu Sherco 450 Rallye + 5m 49s
3. Ruben Faria KTM 690 Rally + 6m 33s
4. Frans Verhoeven BMW G 450 X + 9m 09s
5. Paulo Gonçalves BMW G 450 X + 30m 14s



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri