Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Prvé snímky nového modelu Kia Rio

Wednesday, 23. 02. 2011 - 16:35, Ivan Václavík   

Prvé snímky nového modelu Kia Rio

Z prvých oficiálnych fotografií, ktoré zverejnila Kia Motors Corporation je zrejmé, že nová generácia modelu Kia Rio sa vyznačuje výraznými črtami a vybočuje z bežnej ponuky konkurenčných modelov v segmente B. V Európe bude k dispozícii okrem 5-dverovej aj 3-dverová verzia.

kia-rio-5-door1g.jpg

Nové Rio má prednú masku s integrovanými svetlometmi, čo predstavuje nový vzhľad rodinných modelov. Dynamický športový imidž z profilu podporuje najmä netradičný pomer sklených plôch a klinovitý tvar karosérie. Rázvor náprav je predĺžený o 70 mm na 2 570 mm a sľubuje väčší vnútorný priestor i pohodlie pre cestujúcich. Veľkosť batožinového priestoru vo verzii hatchback dosahuje 292 litrov a v sedane 390 litrov. V interiéri poskytne nový model vysokú úroveň kvality, vlastnú predovšetkým väčším modelom, vrátane bohatého výberu príplatkovej výbavy.

kia-rio-5-door2g.jpg

Nováčik v segmente B sa bude vyrábať so širokou škálu úsporných zážihových a vznetových pohonných jednotiek s nízkou hladinou emisií, vrátane 1,1-litrového dieselového agregátu s výkonom 70 koní a hladinou emisií CO2 iba 85 g / km. Od roku 2012 pribudne aj nový, vysokovýkonný 1,2-litrový prepĺňaný zážihový agregát s priamym vstrekovaním (GDI).

kia-rio-sketch-3g.jpg

Od spustenia výroby v roku 2005 dosiahli celosvetové predaje súčasnej generácie modelu Rio vyše 860 000 kusov. Na zámorských trhoch bola v roku 2010 Kia Rio s vyše 219 000 predanými kusmi tretím najpredávanejším modelom z produkcie Kia Motors.

kia-picanto-actiong.jpg

Svetovú premiéru oslávi nová Kia Rio na medzinárodnom autosalóne v Ženeve spoločne s ďalším nováčikom v rodine Kia Motors, ktorým je nová generácia mestského auta Kia Picanto.

kia-optima02.jpg

Okrem týchto svetových premiér uvidia návštevníci v hale 6 výstaviska Palexpo aj inovatívnu hybridnú verziu Kia Optima, ktorá by mala prísť na trhy v USA koncom tohto roka.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri