Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Prodrive oznámil štarty na ďalších troch rally, Sordo zrejme nahradí Latvalu v Argentíne

Tuesday, 17. 04. 2012 - 21:38, Katarína Ďurecová   

Prodrive oznámil štarty na ďalších troch rally, Sordo zrejme nahradí Latvalu v Argentíne

Tím Prodrive oznámil ďalšie podujatia, na ktorých ho v tejto sezóne uvidíme. Zatiaľ sú teda isté ďalšie tri rally, ktorými bude Rally New Zealand, Rallye Deutschland a Wales Rally GB, ale s tým, že sa plánuje účasť i na nejakých ďalších podujatiach. Taktiež zatiaľ ani nie je jasné, ktorý jazdec alebo jazdci budú v tíme s Danim Sordom pre tieto tri rally.

„Vybrali sme podujatia, na ktorých si myslíme, že budeme najviac konkurencieschopní a ktoré sú zároveň rovnomerne rozložené do celej sezóny", hovorí šéf tímu Prodrive Dave Wilcock a pokračuje: „Po našom výbornom tempe na asfalte počas minulého roku a Daniho takmer víťazstvo vo Francúzsku bolo Nemecko jasnou voľbou. Rally GB je našim domácim podujatím a na základe výkonu nášho auta v Portugalsku sme cítili, že Nový Zéland nám dá možnosť ukázať, že máme rýchlosť na to, aby sme dokázali víťaziť i na nespevnenom povrchu."

Rally de Portugal;qualif035.jpg

Na najbližších dvoch podujatiach WRC (Rally Argentína a Rally Acropolis) teda tím Prodrive neuvidíme. Ešte pred Rally New Zealand sa však Dani Sordo objaví na Tour de Corse, ktorá sa tento rok ide v rámci IRC. Štartovať by tam mal za volantom Mini John Cooper Works Super Production Car (SPC), čo by vlastne malo byť auto rovnaké ako WRC špecifikácia od Mini len s tým rozdielom, že toto auto bude mať menší reštriktor (30 mm namiesto 33 mm vo WRC špeciále), menšie zadné krídlo, iný nárazník a predné brzdy. Auto bude vlastnené tímom Drive-Pro, ktorý napríklad stál za štartom Pierra Campanu za volantom Mini WRC na tohtoročnej Rallye Monte Carlo a servisovať ho bude tím SMG Motorsport s podporou Prodrivu.

Na Tour de Corse sme Daniho Sorda už mohli vidieť v rokoch 2006 a 2007, kedy toto podujatie bolo ešte súčasťou WRC. V roku 2006 štartoval za volantom Citroenu Xsara WRC tímu Kronos a v roku 2007 v továrenskom tímu Citroenu za volantom C4 WRC a v oboch rokoch dokončil túto rally na treťom mieste. „Tour de Corse je jedna z klasík a je škoda, že už nie je vo WRC. Mám ju veľmi rád, lebo je skutočne veľmi technická a vy musíte byť veľmi presný. Aj keď motor a aerodynamika Mini SPC je odlišná, šasi je identické s WRC verziou, takže si myslím, že toto podujatie bude Mini sedieť", vyjadril sa Dani Sordo, ktorý však do IRC s týmto autom bodovať nemôže.

Facebook - rally;

Ostaňme ešte chvíľu u Daniho Sorda, pretože to vypadá, že v Argentíne sa predstaví i napriek tomu, že tím Prodrive tam štartovať nebude. Sordo je totiž najhorúcejším kandidátom na sedačku v druhej továrenskej Fieste RS WRC, ktorá sa uvoľnila po zranení Jariho-Mattiho Latvalu (viac sa dozviete v tomto článku). Rôzne zdroje hovoria o tom, že Sordo už je momentálne vo Veľkej Británii, kde má s tímom Ford naplánovaný trojdňový test a už sa že vraj i pracuje na výrobe sedačky jemu šitej na mieru. Všetko je teda že vraj už naplánované a tím Ford sa momentálne snaží nejako dohodnúť s Prodrivom.

V súvislosti s týmto sa samozrejme museli vyrojiť i špekulácie o budúcnosti Daniho Sorda. Španielske servery už prišli s informáciou, že Sordo, ktorý je v tíme Prodrive, ktorý mu nie je schopný zaručiť štarty v celej sezóne a vlastne ani budúcnosť, nespokojný a budúci rok nahradí v tíme Ford Jariho-Mattiho Latvalu, o ktorom sa hovorí, že už je dohodnutý s Volkswagenom (viac na túto tému sa dočítate v tomto článku).



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri