Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Je to oficiálne, Sordo v Argentíne nahradí Latvalu (+ foto)

Wednesday, 18. 04. 2012 - 21:28, Katarína Ďurecová   

Je to oficiálne, Sordo v Argentíne nahradí Latvalu (+ foto)

To o čom sa už pár dní neoficiálne hovorilo dnes bolo oficiálne potvrdené všetkými zainteresovanými stranami. Jazdec Prodrivu Dani Sordo v Argentíne „zaskočí" za zraneného Jariho-Mattiho Latvalu.

Daniho Sorda celá dohoda samozrejme teší: „Už sa veľmi na Argentínu teším. Každý jazdec rally chce zo všetkého najviac pretekať, takže som veľmi rád, že mi Prodrive dal šancu jazdiť za volantom Fordu. Naposledy, keď som štartoval v Argentíne, tak som skončil druhý, ale keďže sa iba budem učiť poznávať nové auto, tak bude veľmi ťažké tento výsledok zopakovať", vyjadril sa Sordo.

Facebook - Ford WRC;

„Máme šťastie, že sa k nám pripojí jazdec Daniho kalibru. Jeho skúsenosti s Rally Argentina boli kľúčovým faktorom pri rozhodovaní, na tejto rally štartoval päťkrát a v roku 2009 skončil druhý. Dohoda platí len na jednu rally a ja by som rád poďakoval manažmentu Daniho súčasného tímu (Prodrivu), ktorý bol neobyčajne vľúdny a pomohol nám za týchto náročných okolností", poznamel šéf M-Sportu Malcolm Wilson a dodal: „Samozrejme, sme sklamaní, že Jari-Matti túto rally vynechá, ale uistenie sa o tom, že bude úplne zotavený tak rýchlo, ako je len možné je pre neho i pre nás to najdôležitejšie."

Richard Taylor z Prodrivu sa vyjadril v tom zmysle, že nemá žiadny problém so štartom Sorda v Argentíne za továrenský tím Fordu: „Dani s nami neabsolvuje všetky podujatia v šampionáte a je preňho dôležité, aby štartoval na tak veľa rally, ako je len možné. Okrem toho i pre celý šport je dobré, ak tam bude Dani pretekať: diváci chcú vidieť tých najlepších jazdcov. Ford mal s Jarim-Mattim smolu a my sme schopní im pomôcť tak, že im Daniho na Argentínu uvoľníme."

Facebook - rally;

Facebook - Ford WRC;

Tím Prodrive sa vo svojom oficiálnom vyhlásení ešte vyjadril v tom zmysle, že keďže si neprajú ťažiť zo smoly, ktorá postihla Jariho-Mattiho Latvalu a tým pádom od tímu Ford ani nežiadajú, aby im za „zapožičanie" Daniho Sorda nejako zaplatil a radšej venoval peniaze rôznym charitatívnym nadáciám.

Sordo sa momentálne už nachádza v sídle M-Sportu v britskej Cumbrii a už má za sebou i prvé kilometre za volantom Fordu Fiesta RS WRC. Celý test by mal trvať podľa rôznych zdrojov dva alebo až tri dni. Pre Sorda bude štart v Argentíne vôbec prvým predstavením sa za volantom Fordu na medzinárodnej úrovni vôbec. Zaujímavosťou taktiež je i fakt, že Dani Sordo bude prvým jazdcom, ktorý bude mať za sebou skúsenosti so všetkými tromi WRC špeciálmi novej generácie, ktoré momentálne pretekajú vo WRC - ešte pred svojim prestupom do tímu Mini sa totiž podieľal na testovaní Citroenu DS3 WRC.

Facebook - Ford WRC;

Čo sa týka Sorda a tímu Ford, tak i napriek tomu, že Malcolm Wilson vo svojom vyhlásení jasne povedal, že dohoda platí len pre Rally Argentina, španielske médiá už priniesli rôzne správy a špekulácie o tom, že Ford má v pláne si od Prodrivu Sorda vypožičať i na asfaltové podujatia, ktoré Španielovou špecialitou. Samozrejme, usilovne sa špekuluje i o tom, že Sordo v roku 2013 nahradí v továrenskom tíme Fordu Jariho-Mattiho Latvalu, ktorý má namierené do Volkswagenu, o čom sme vás už informovali v tomto článku.

Na záver ešte spomeňme bývalého argentínskeho jazdca Formuly 1 Elisea Salazara, ktorého sa štart Sorda v Argentíne bezprostredne dotýka. Ten má totiž na svojom domácom podujatí štartovať za volantom Mini WRC a spolujazdca mu mal robiť spolujazdec Daniho Sorda Carlos del Bario. To však samozrejme s neplánovaným štartom Sorda v Argentíne padlo a na sedačke spolujazdca v Mini Elisea Salazara vystrieda del Baria ďalší Španiel s obrovskými skúsenosťami a bývalý spolujazdec Daniho Sorda Marc Marti.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri