Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Premiérové víťazstvo pre Braňa Mička!

Tuesday, 28. 08. 2018 - 14:38, Ľuboš Kašický   

Premiérové víťazstvo pre Braňa Mička!

Fantastický úspech zaznamenal Dubničan Branislav Mičko z tímu Lama Racing na pretekoch MSR PAV, ktoré sa jazdili v Ústí nad Orlicí. Počas prvého súťažného dňa Mičko porazil všetkých súperov vo svojej skupine a upevnil si tretiu pozíciu v priebežnom poradí MSR PAV.

Tibor Szabosi;c30i8232a.jpg

„Pre nováčika, akým som ja, sú všetky trate úplne nové. Každá ma dokáže niečím prekvapiť a na každej sa dokážem naučiť znova niečo nové," hodnotí 3650 metrov dlhú trať v Ústí nad Orlicí Braňo Mičko. „Napriek tomu, že táto trať nemá ani štyri kilometre, tak je mimoriadne technicky náročná. Tým, že je úzka, sa auto musí presne trafiť do každej zákruty, lebo inak stratí čas, ktorý sa potom už nedá dobehnúť." Dubničan aj tentoraz pristúpil k príprave na preteky veľmi vážne a celý piatok venoval učeniu sa trate. „V civilnom aute je to síce iné, no každý prejazd vždy pomôže," hľadá Braňo spôsob, ako sa ešte v príprave zlepšiť.

Tibor Szabosi;asf-8270a.jpg

V noci pred pretekmi poriadne zapršalo. Prvý meraný tréning sa jazdil na mokrej trati, no voda postupne uschla a do popoludňajších súťažných jázd prvého dňa už pretekári vyštartovali v ideálnych podmienkach. „Na štart som nastupoval v úplnej pohode. Mal som veľmi dobrý pocit a to sa odrazilo aj na výsledku," opisuje priebeh sobotňajších súťažných jázd Mičko. „V cieli to bolo druhé miesto, keď moji súperi Ambrúz aj Vlha za mnou zaostali. Vpredu bol iba Konečný. Vnútornú pohodu som si udržal aj do druhej súťažnej jazdy. Netlačil som a v cieli ma prekvapilo, že som bol nielen najrýchlejší v druhej súťažnej jazde prvého dňa, ale aj v súčte oboch jázd a prvýkrát som vyjazdil prvé miesto!", radoval sa talentovaný Braňo Mičko, ktorý jazdí iba svoju prvú kopcovú sezónu. Vďaka výkonu, ktorý predviedol v Ústí nad Orlicí, sa posunul znova o level vyššie. Teraz už vie, ako sa víťazí!

Tibor Szabosi;c30i0572a.jpg

„Opäť sa mi potvrdila známa pravda, že keď máš pocit, že ideš pomaly, tak ideš rýchlo a opačne. Snažil som sa teda svoju pohodu zo soboty preniesť aj do nedele," vracia sa k druhému súťažnému dňu Braňo Mičko. „Asi 4-5 áut predo mnou však došlo k incidentu, ktorý zastavil preteky a to ma trochu vyhodilo z koncentrácie. Na trati som potom urobil asi tri menšie chyby, čo sa odrazilo na čase. V druhej súťažnej jazde som sa pokúsil znova o presnú koncentrovanú jazdu a časom, ktorý len tesne zaostal za výborných časom zo soboty, sa mi napokon podarilo zachrániť aspoň pódiové body." Dubničan tak v nedeľu nakoniec skončil celkovo na treťom mieste, čo mu spolu so sobotňajším skvelým výsledkom pomohlo upevniť si tretie miesto v priebežnom poradí Majstrovstiev Slovenska v skupine N.

Tibor Szabosi;asf-8559a-4.jpg

„Napriek tomu, že sa mi v nedeľu už nepodarilo zopakovať výsledok zo soboty, tak z týchto pretekov odchádzam spokojný. Veľmi sa teším, že sa mi podarilo v sobotu zvíťaziť. Veľmi ma to povzbudilo. Verím, že som týmto úspechom potešil aj svojich partnerov a fanúšikov, ktorí mi počas celej sezóny fandia a pomáhajú. Aj týmto im ďakujem za ich podporu," bilancoval svoje české vystúpenie Branislav Mičko.

Tibor Szabosi;asf-8686a.jpg

Sezóna Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu má teraz pred sebou už iba posledné podujatie, ktorým sú preteky na Ostrej lúke (8.-9.septembra). Mičko má stále šancu zabojovať ešte aj o titul vicemajstra a tak to bude napínavé až do posledných metrov.

Ľuboš Kašický

Tibor Szabosi;c30i9745a.jpg

lama-racing3.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri