Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

L Racing a nové české výzvy

Thursday, 23. 08. 2018 - 16:09, Martin Trenkler   

L Racing a nové české výzvy

Majstrovstvá Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV) pokračujú tento víkend u našich českých susedov. Tím L Racing však okrem Ústeckej "21" v Ústí nad Orlicí čaká aj slávna európska rely "Barumka".

Stálice tímu L Racing na kopcoch nebudú chýbať ani v Ústí nad Orlicí neďaleko Litomyšlu a Českej Třebovej: Věroslav Cvrček ml. bojuje o svoj prvý titul absolútneho majstra Slovenska, zatiaľ čo mladý Denis Pavlík mieri za titulom obsadenej triedy A. Cvrčekov Rexteam pripravuje preňho a tím L Racing špičkovú Škodu Fabia RS2000, ktorá v jeho rukách nenašla tento rok veľmi premožiteľa. Na druhej strane Betliarčan Pavlík perfektne zvláda veľmi ostrý pretekársky stroj Peugeot 208 VTi R2.

Tibor Szabosi;c30i7897-20.jpg

Pre oboch jazdcov, ako aj pre slovenský šampionát bude Ústecká "21" premiérou. Trať meria 3650 m a v spleti 21 zákrut je množstvo technických vláseniek, ale aj niekoľko rýchlych pasáží. Výškové prevýšenie je až 209 metrov. Harmonogram prezrádza dve tréningové jazdy v sobotu, po ktorých nasledujú dve merané jazdy. Nedeľa ponúkne posledný tréning a opäť dve ostré jazdy. Na štart sa postaví až 140 pretekárov.

Tibor Szabosi;c30i4983-7.jpg

Medzitým sa do Zlína vydáva rely posádka Michaela Debnárová/Lucia Laurincová, ktoré si so svojím verným Renaultom Cliom vyskúšajú hádam najnáročnejšiu a určite najväčšiu automobilovú súťaž v krajine: 48. ročník Barum Czech Rally Zlín, ktorý sa pôjde opäť v rámci veľkých Majstrovstiev Európy FIA ERC. Dvojetapová rely začína už tento piatok shakedownom, slávnostným štartom a "superspecial" rýchlostnou skúškou v Zlíne. Až 215 km rýchlostných skúšok preverí v posádkach všetko, čo v nich je.

Tibor Szabosi;asf-7336-3.jpg

Ján Lipták, manažér tímu L Racing dodáva: "Čaká nás náročný víkend na dvoch frontoch: v Ústí nad Orlicí chceme zabojovať o majstrovské body, keďže s našimi jazdcami máme tie najvyššie ambície, na ktoré sa pripravujeme už nejaký ten rok... Na druhej strane slávna "Barumka" bude určite skvelou skúškou a tiež zážitkom pre naše "rely dievčatá" Mišku s Luciou. Všetkým držíme palce."

Tibor Szabosi;c30i4585-9.jpg

l-racing-8-2018-tlacove-spravy.jpeg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri