Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Prečo nemáme aj my F1 TV stream?

Monday, 05. 03. 2018 - 20:20, Ľuboš Kašický   

Prečo nemáme aj my F1 TV stream?

F1 prichádza v tomto roku s novou formou a bohatším obsahom prenosov cez internet. Na Slovensku a v Čechách si však budeme musieť ešte nejaký čas (rok-dva) počkať. Prečo?

 

Už zajtra v Barcelone pokračujú predsezónne testy F1 druhou sériou. Minulý týždeň nám počasie príliš neprialo a tímy stratili veľa času. Aj preto má tento týždeň oveľa nabitejší program. Všetky tímy sú poriadne nebudené a povolali prakticky všetkých svojich pilotov, keďže minulý týždeň sa do auta niektorí ani neposadili. A počasie vyzerá sľubné. Je priam typicky španielske na toto ročné obdobie. Teploty by sa mali popoludní šplhať na cca 15°C a pršať by nemalo.

2d-wi01.jpg

Testy sa jazdia od utorka do piatku. Začína sa ráno po ôsmej a končí až o osemnástej. Počas dvoch dní (stredy a piatka) dokonca zrušili aj hodinové obedné prestávky. Môžeme teda čakať poriadne dávky kilometrov a zaujímavé časy.

Nuž a pokiaľ sa tímy pripravujú na testy, tak v zákulisí sa medzi novinármi a fanúšikmi veľa diskutovalo o novej službe F1 TV. Je to dobrý nápad, ktorý má cez internet ponúkať on-line vysielanie s bohatým obsahom a novými funkciami. Naozaj výborný krok vpred pre popularizáciu športu, no zdá sa, že zasa trochu nedomyslený a uponáhľaný. Prečo?

2d-rb01.jpg

F1 TV stream na internete bude totiž priamou konkurenciou plateným prenosom F1, ktoré sa stali biznisom a aj nás prinútili kúpiť si platený kanál, ak chceme F1 sledovať. Stream bude lacnejší, dostupnejší a obsahovo bohatší. Čo teda zvolíme radšej? Lenže to by znamenalo stratu príjmov pre vlastníkov televíznych práv v daných krajinách a teda aj strata záujmu kupovať tieto práva od FOM.

Noví šéfovia F1 práv teda šalamúnsky rozhodli, že F1 TV stream bude zatiaľ dostupný v krajinách, kde nie je platená TV a naopak. Zlú krv však robia výnimky. Je zaujímavé, že vo všetkých okolitých krajinách, ktoré susedia so Slovenskom a Českom, bude TV F1 stream dostupný. U nás nie! Prečo? V Nemecku sa to dá pochopiť. Tam majú F1 na neplatenej stanici RTL a stream nie je teda konkurenciou. Ale čo v Poľsku, Maďarsku, Rakúsku, či dokonca na Ukrajine?!

pi01-3.jpg

Rovnako ako my dopadli ale aj v Anglicku, Taliansku, či Španielsku. Zdá sa teda, že chlapci z Liberty Media budú musieť zasa porozmýšľať a nečakať, kým vypršia súčasné vysielacie práva. Ľudia chcú viac a za rozumnejšiu cenu.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri