Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Pole pre Kimiho!!! Čo sa stalo s Hamiltonom?

Saturday, 27. 05. 2017 - 19:19, Ľuboš Kašický   

Pole pre Kimiho!!! Čo sa stalo s Hamiltonom?

Monacký prvý rad pre Ferrari sme tu už dlho nemali. Navyše Kimi zložil Vettela o 43 tisícin sekundy a vyjazdil svoje šieste pole pre červených! Premení ho zajtra na víťazstvo?

 


Milé prekvapenie v Monte Carle nám dnes pripravil ľadový „červený" snehuliak Kimi Räikkonen. V čase, keď už ho pomaly všetci začínajú odpisovať vyjazdil skvelé pole positon na prestížnej veľkej cene Monaka a po deviatich rokoch odštartuje z prvého miesta.

me06-2.jpg

Kvalifikácia mala niekoľko dôležitých momentov, no rozhodne najdramatickejšia bola posledná minúta v ktorej sa pole position pokúsili na svoju stranu získať Vettel aj Bottas. Obaja zajazdili vynikajúce kolá, no na Fína to nestačili. Všetci traja sa vtesnali do 0,045 sekundy a poriadne nám dvihli adrenalín.

fe12.jpg

Naopak sklamaním je až štrnásty kvalifikačný čas Lewisa Hamiltona, ktorý pôsobil nevyrovnaným a demoralizovaným dojmom. Všetko nakoniec zostalo na poslednom kole v závere Q2, no keď už to vyzeralo, že bezpečne poskočí do Q3, tak v druhej šikane pred bazénom búral mclaren Vandoorna a žlté vlajky znegovali definitívne Angličanovo úsilie.

me04-q.jpg

Potešil aj navrátilec Jenson Button, ktorý sa nečakane dostal do tretej časti kvalifikácie aj napriek tomu, že v aute F1 už pol roka nesedel. Penalizácia 15 miest na štarte za výmenu komponentov na motore ho však odsunula úplne do posledného radu na štarte. Bolo by pekné, keby sa na neho usmialo aj šťastie a dokázal sa pretlačiť niekam okolo desiateho miesta.

q3-res-7.jpg

Za nadupaným čelom na dnešnom pódiu zaostal štvrtý Max Verstappen o tri desatiny a jeho kolega v RedBulle, Daniel Ricciardo až o osem desatín. O veľkej cene Monte Carla všetci vieme, že sa ťažko predbieha a pole môže znamenať polovicu víťazstva, no zároveň sa tu dejú nie raz nepredvídateľné veci. Zajtra to teda môže vyzerať úplne inak a preto sa máme na čo tešiť. Štartuje sa o 14.00 nášho času. Jazdiť sa bude zjavne na jednu zastávku na výmenu pneumatík. Ako to dopadne si môžeme pozrieť na TV Sport2, alebo na RTL.

rb04-2.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri