Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Čakali ste víťazstvo Kimiho? Dobré ráno prajem

Sunday, 28. 05. 2017 - 15:51, Ľuboš Kašický   

Čakali ste víťazstvo Kimiho? Dobré ráno prajem

V Monaku Ferrari znova zohralo divadlo, keď nechalo vyhrať Vettela na úkor Räikkonena. Fín dostal čestnú úlohu dáždnika, či nárazníka ak chcete a úsmev mu primrzol ešte viac.


Spomínate si na časy tímovej réžie v prospech Michaela Schumacher. Dnes sme si zopakovali, ako to asi chutilo vtedy a rovno určite trpko to chutilo aj dnes Kimi Räikkonenovi. Pred Monakom sme si nemohli robiť ilúzie. Obidva ferrari v prvom rade na štarte. Nemec na čele šampionátu a Fín hlboko bodovo za ním. Kto asi vyhrá? Srdce vravelo nie, to nám nespravia. Ale skúsenosť jasne napovedala realitu.

r06.jpg

Kimi výborne odštartoval a bezpečne viedol takmer polovicu pretekov. Vettel sa ani nepokúšal o atak. Načo aj? V 35.kole si červení zavolali na PIT STOP Räikkonena a Vettela nechali na mäkších a rýchlejších gumách na trati ešte päť kôl. To pokojne stačilo, aby si Nemec vyjazdil náskok a po svojej zastávke v depe v 40.kole sa neohrozene vrátil pred Räikkonena. "Nejako to samo vyplynulo z vývoja pretekov," zahováral Nemec.

r05.jpg

Od toho okamihu sa ľadový muž zo severu vyparil a už iba vlažne dobiehal preteky. Nudnú veľkú cenu z letargie prebudila iba smiešna udalosť, keď sa Jenson Button ťukol pred tunelom s Pascalom Wehrleinom. Nemec sa posadil na bok a nalepený na bariéru z pneumatík sa nevedel dostať von. Na trať muselo safety car a všetci sa zliezli do jednej „hadice".

r04.jpg

Menej skúsení chlapci si neuvedomili, že pomalou jazdou klesla teplota pneumatík aj bŕzd a tým aj ich účinnosť. Preto hneď v prvej zákrute St Devote najprv zapichol svoj sauber Ericsson a o kolo neskôr aj Vandoorne. Po tejto drobnej medzihre sa preteky dojazdili v pokojnej atmosfére a Vettel si zvýšil náskok v čele šampionátu, keď Hamilton svoj mercedes po včerajšej kvalifikácii nedokázal pretlačiť vyššie, ako na siedme miesto a po pretekoch sa rýchlo ponáhľal za svojim buldogom.

me14-1.jpg

Po Monaku, kde sa bude ešte dva dni "pařit a kalit" sa potom formula jeden odsťahuje na návštevu za oceán, kde mejdan pokračuje v rušnom centre Montrealu. O dva týždne teda znova "do sformulovania".

res-78k-final.jpg

fe16.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri