Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Pharaons ICC Rally 2011: Pár slov na úvod

Monday, 03. 10. 2011 - 23:53, Michal Kostka   

Pharaons ICC Rally 2011: Pár slov na úvod

Štrnásty ročník egyptskej Pharaons International Cross Country Rally už na dvere neklope, rozrazil ich v plnej sile. Po technickom a administratívnom preberaní štartuje v pondelok 3. októbra prvá zo šiestich púštnych etáp. Celková dĺžka súťažnej trasy je cez 2.800 km, štyri etapy majú merané úseky dlhšie než 400 km.

Organizátor podľa vlastných slov oproti vlaňajšku pritvrdil, posádky sa údajne sťažovali na nízku náročnosť. Teraz ich čaká nielen rýchly prejazd egyptskou Saharou, ale aj precízna navigácia či náročný prejazd dvoma dunovými poľami. Poradie sa môže meniť každú chvíľu...

Počtom účastníkov slávna rally pamätá aj lepšie časy, kvalita jej ale ani tento rok nechýba. V kategórii automobilov sa očakáva ďalšie víťazstvo francúzskeho matadora Jean-Louis Schlessera. Prvý raz v Egypte triumfoval v roku 1992, prvenstvo obhájil aj v roku 1994. Veľký comeback minulý rok zavŕšil dramatickým víťazstvom, do cieľa v Al Alamein prišiel síce s rozbitou, ale pojazdnou buggy.

Pharaons International Cross Country Rally;

Tento rok by ho chceli potrápiť silné vozy G-Force Proto, za volantom sedia Boris Gadašin a Vladimír Vasiľjev. Gadašin tento rok absolvoval rally v Abu Dhabi aj v Tunisku, takmer každý deň však pre neho skončil haváriou či technickým problémom. Vasiľjev sa vo výbornom svetle ukázal na Silk Way Rally, kde dokázal favorizovanému tímu X-Raid uchmatnúť jeden etapový vavrín. Na dobrý výsledok si zuby brúsi aj Miroslav Zapletal s BMW X3 CC. V štyroch štartoch s týmto autom skončil tri razy štvrtý a raz tretí. Gadašin aj Zapletal v Egypte bojujú o celkové tretie miesto vo Svetovom pohári, v prípade absolútneho zlyhania Schlessera dokonca o druhé.

Pharaons International Cross Country Rally;

Z ďalších štartujúcich stojí za zmienku aj vlani tretí Jun Mitsuhashi s veľkou produkčnou Toyotou VDJ 200, či na tohtoročnej Silk Way Rally štvrtý Vadim Nesterčuk s Mitsubishi L200. Bernard Touzery štartuje s ekologickou Buggy SMG, časti karosérie sú vyrobené z bio materiálov a jazdí, samozrejme, na bio-etanol. Z maďarských tratí známy Costel Casuneanu prevetrá svoje fabrické Mitsubishi MPR13, Thierry Magnaldi opäť usadne do malého Polarisu RZR 900 XP. Atrakciou je účasť troch vozidiel s troma členmi jednej rodiny. Otec a dvaja synovia z klanu Cinotto budú medzi súperiť na Nissanoch.

Pharaons International Cross Country Rally;

V kategórii motocyklov sa v Egypte rozhodne o novom majstrovi sveta. Najbližšie k titulu je Portugalčan Helder Rodrigues, na jeho zisk mu stačí aj šieste miesto. Bez šance nie sú ani druhý Jakub Przygonski a tretí Marc Coma, snažiaci sa o obhajobu. Po ťažkej havárii v máji tohto roku v Tunisku sa do sedla motocyklu vracia Francisco „Chaleco" Lopez, opäť s Apriliou. Ambície na umiestnenie poriadne vysoko majú tiež Jordi Viladoms (Yamaha 450 WRF) či Jacek Czachor a Marek Dabrowski (KTM 450 Rally).

Virgin Radio Team;

S celkom iným zámerom sa v rámci olympijského „Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa" na Pharaons rally prihlásila talianska dvojica Andrea Revel Nutini a Marcello Dibrogni. Po vzore štyroch Francúzov z Dakaru 1980 si na súťaž pripravili dva maličké skútre Piaggio Vespa PX 150. Na opačnom konci štartového poľa stojí Francesco Catanese s novou Yamahou XTZ 1200 R Super Tenere.

Pharaons International Cross Country Rally 2011 končí 8. októbra  v Káhire.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri