Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Ako v Poľsku o český titul Sandra bojovala

Wednesday, 05. 10. 2011 - 08:00, Michal Kostka   

Ako v Poľsku o český titul Sandra bojovala

Leto je za nami a s ním aj ďalšie dve, (v skutočnosti štyri) podujatia českých majstrovstiev v cross country rally. Obe rally, ktoré sa postarali o letný program, mali mnoho spoločného. Obe sa konali v Poľsku, obe ponúkli jazdu v piesku a na oboch o majstrovský titul bojovala aj naša Sandra Ulrichová.

Baja Carpathia (24. - 26. jún)
Upostred letných prázdnin zamierila Sandra na východ Poľska, do mesta Stalowa Wola, kde sa konala súťaž Baja Carpathia. Pre potreby českých majstrovstiev bola trojdňová baja rozdelená na dve samostatné súťaže, body sa brali za každý úspešne dokončený deň. Minulý rok Sandra len sprevádzala rodičov, teraz sa situácia otočila a do role súťažného jazdca bola pasovaná najmladšia členka tímu. Rýchle, miestami nebezpečné úseky na úzkych lesných cestách sa striedali s rozľahlými piesočnými pistami, na ktorých Sandra absolvovala svoju „púštnu" súťažnú premiéru.

Jacek Kutta;

Pre špecifickú súťaž bolo treba trochu zmeniť nastavenie quadu. Ako? „Obuli sme väčšie gumy, vyladili výfuk a upravili pár ďalších drobností. Gumy boli pre nás hotovou alchýmiou. Či sme ich nahustili alebo podhustili, quad na piesku neustále „plával", zmeniť smer bolo ťažké, najmä keď zapršalo. Napokon sme zistili, že podobne sú na tom aj všetci ostatní, takže to bolo asi v poriadku."

Spomedzi trinástich quadov, ktoré sa zišli na štarte, bodovalo do českých majstrovstiev osem jazdcov. V sobotnej časti si Sandra vyjazdila piate miesto, najrýchlejší bol majster ČR z roku 2009 Tomáš Kubiena. Smolu mal jeho krajan Josef Pitrmoc, so svojim pracovným quadom sa doslova prepadol do veľkej koľaje a von ho vytiahli až spojené sily troch áut.

Wojciech Zaleski;

Ešte horšie v nedeľu dopadol Václav Kyznar, ktorého po nakopnutí v koľaji a následnom páde prešla vlastná štvorkolka. Sandra vďaka zaváhaniu svojich súperov si v nedeľu o dve priečky polepšila a brala body za tretie miesto. Víťazom bol opäť Kubiena, v súčte za oba dni si pripísal 40 bodov. Dôležitejšie však bolo, že Sandra po troch kolách zostala na čele a to s 20-bodovým náskokom na trojicu prenasledovateľov.

Baja Poland (9. - 11. september)
Skôr ako stihla škola poriadne začať, bola Sandra opäť na ceste k našim severným susedom. Tentoraz zamierila k Baltskému moru, do Štetína na súťaž Baja Poland. Prípravu na viac ako 700-kilometrov dlhú baju vzala netradične. „Blíži sa nám stužková okolo ktorej mám kopu vybavovania, takže som dosť behala :-)." Niet potom divu, že najväčším problémom na trati nie sú nohy ale... „Ruky sú moja Achillova päta. Výdrž mám celkom dobrú, ale na takto dlhej rally si vždy presilím ruky a strácam kontrolu nad štvorkolkou. Jazdím na nej už nejaký čas, ale vždy sa nájdu situácie kedy ma prekvapí."

Jarosław Świątek;

O prekvapenie sa hneď zo začiatku prvej etapy postaral nezvyčajný problém - zlomený držiak navigačných prístrojov. A keďže sa na kábloch pekne hojdal Sandre rovno pred prilbou, vyriešila situáciu za pomoci tejpovacej pásky na otlaky. Provizórna oprava sa podarila, zostávalo „už len" pokoriť 280 kilometrov dvoch náročných rýchlostných skúšok prvej etapy.

V samostatnej sobotnej klasifikácii obsadila Sandra piate miesto, v nedeľu si ešte o jednu priečku polepšila. Rovnako štvrtá skončila aj v absolútnom poradí kategórie quadov. Vďaka dvojitému prídelu bodov sa udržala na čele majstrovskej klasifikácie, pred druhým v poradí má náskok 16 bodov. V oboch dňoch, a teda aj absolútne, bol najrýchlejší Arkadiusz Bernat.

Wojciech Zaleski;

V nabitom októbri ju okrem stužkovej čakajú hneď dve súťaže, prvou je tradičná Internext Rally Vsetín. S akým cieľom mieri Sandra na Moravu? „Na Vsetín idem s cieľom dotiahnuť dobre načatú sezónu do úspešného konca. A samozrejme čo najlepšie sa umiestniť a nazbierať nejaké tie body, aby mi niekto nevyfúkol prvenstvo. Ale samozrejme s rozumom. Aj keď súťažiť a zároveň racionálne uvažovať je takmer nemožné."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri