Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Baja Poland 2011: Cesta za dvojitou obhajobou

Tuesday, 06. 09. 2011 - 20:34, Michal Kostka   

Baja Poland 2011: Cesta za dvojitou obhajobou

Začiatkom septembra v poľskom Štetíne odštartuje tretí ročník súťaže Baja Poland a ani tento raz to nebude bez slovenskej účasti. Raid Adventure Team na 700 kilometrov dlhú súťaž vysiela dve posádky, Juraj a Danka Ulrichovci sa predstavia v triede produkčných automobilov, Sandra Ulrichová odštartuje v kategórii quadov.

Hoci od predošlej súťaže, prestížnej Silk Way Rally na ktorej slovenská posádka obsadila výborné tretie miesto v skupine T2.2, uplynul viac ako mesiac, príprava na poľskú rally nebola vôbec jednoduchá. „Stálo nás veľa úsilia aby sme v Rusku extrémne namáhané auto dali späť do súťažnej formy," hovorí Juraj Ulrich. „Sme pripravení v Poľsku obhájiť naše vlaňajšie víťazstvo v triede." V triede produkčných vozidiel sa tento rok zišla najpočetnejšia konkurencia v histórii súťaže, proti Ulrichovcom sa postaví jednásť kvalitných súperov.

Michal Kostka;

Sandra Ulrichová, dcéra úspešných rodičov, sa pred rokmi vydala v ich súťažných stopách. S prevažne mužskými súpermi súťaží v kategórii quadov. V tomto roku zatiaľ senzačne vedie celkové priebežné hodnotenie Majstrovstiev Českej republiky, v Poľsku bude bojovať o udržanie si pozície. Traja z jej ôsmich súperov majú šancu ohroziť jej vedenie, v ich prospech hovorí viac skúseností a fyzická sila. Ani Sandra však prípravu nepodcenila. „Posledné mesiace som venovala kondičnej príprave, verím že sa to prejaví na dobrom výsledku," dúfa mladá jazdkyňa.

Organizátorom Baja Poland sa na štart podarilo prilákať nielen aktuálneho víťaza Silk Way Rally Krzysztofa Hołowczyca či deväťnásobného dakarského šampióna Stéphane Peterhansela, ale aj ďalších účastníkov z celkom deviatich krajín. Ambiciózna súťaž kandidujúca na zaradenie do Svetového pohára FIA spozná víťaza pre rok 2011 v nedeľu 11. septembra.

Michal Kostka;

O tíme
Raid Adventure Team pôsobí na súťažnej scéne od roku 2000. Na konte má okrem iných aj tri víťazstvá na súťaži Budapešť - Bamako a dva tituly Majstra SR v cross country rally. V roku 2010 získal tím štyri medzinárodné tituly, vrátane prvenstva v Zóne Strednej Európy v triede T2. Je prvým slovenským tímom ktorý sa zúčastnil Silk Way Rally, súťaže Dakar Series.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri