Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Pfeifer Motorsport a Jiří Ošmera vyskúšali kopec v Čiernom Balogu

Tuesday, 09. 07. 2024 - 21:40, Miroslav Majláth   

Pfeifer Motorsport a Jiří Ošmera vyskúšali kopec v Čiernom Balogu

Jiří Ošmera je ostrieľaný kopcový jazdec. Vyskúšal na vlastnej koži ako chutia európske kopce, ale v Čiernom Balogu na Slovensku ešte nikdy nejazdil. Teraz sa všetko zmenilo.

 

T. Szabosi;asf71906-5.jpg

Spoločne s Pfeifer Motorsport a vozidlom Cupra TCR sa predstavil divákom na podujatí ÚAMK PAV Brezno – Čierny Balog 2024.A vôbec to nebol zlý výkon. Poďme sa však spoločne s Jirkom pozrieť na toto, po desiatich rokoch obnovené podujatie.

T. Szabosi;asf71913-2.jpg

„Je tu nádherná trať na ktorej som ešte nikdy nejazdil. Je to trať, ktorá má množstvo výziev a treba povedať, že tomuto auto jej rýchlosť veľmi sedí. V prvom tréningu som stanovil nejaký čas a od jazdy k jazde som ho vylepšoval, čo je super.  V každej jazde to išlo smerom dole o tri až štyri sekundy. To je veľmi veľa, ale myslím si, že ešte som stále nedosiahol na čas, ktorý toto auto dokáže na takejto trati zajazdiť,“ povedal po sobotňajších pretekoch Jiří Ošmera.

T. Szabosi;jm1a5292-1.jpg

Sobotňajšie výsledky neboli zlé o čom hovorí aj fakt, že Jirko dojazdil v rámci českých majstrovstiev na druhom mieste v skupine 3. V kategórii I. mu v rámci českých majstrovstiev patrilo piate miesto a v celkovom českom poradí dvanáste. V rámci slovenského medzinárodného šampionátu dosiahol v kategórii I. na deviate miesto.

T. Szabosi;asf71916-4.jpg

V nedeľu mu patrili rovnaké priečky, akurát v českom celkovom poradí uzatváral najrýchlejšiu desiatku.

T. Szabosi;jm1a5742-1.jpg

„Aj dnes išli tie časy rapídne dole. Asi by sme tu potrebovali jazdiť o niekoľko dní naviac a potom by som sa dostal na mnou vysnívanú hranicu. Ale nevadí, bolo to super, veď sa s tým autom ešte stále učím jazdiť, takže spokojnosť,“ uzavrel Jirko v nedeľu po pretekoch.

T. Szabosi;20240705-160357.jpg

Jiřího Ošmeru si diváci budú mať možnosť poriadne užiť na Slovensku aj o dva týždne, na Pezinskej Babe.

Miro Majláth

T. Szabosi;jm1a5303-1.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri