Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Ľuboš Ziman vybojoval na Čiernom Balogu tretie miesta

Tuesday, 09. 07. 2024 - 19:00, Miroslav Majláth   

Ľuboš Ziman vybojoval na Čiernom Balogu tretie miesta

Žarnovičan Ľuboš Ziman na kopci v Čiernom Balogu ešte nikdy nejazdil. Dôvod je jednoduchý, preteky sa tu naposledy konali pred desiatimi rokmi a to ešte Ľuboš v pretekárskom aute nesedel.

 

T. Szabosi;jm1a3582-2.jpg

Mnoho pretekárov automobilov do vrchu hovorí, že trať v Čiernom Balogu je najkrajšou akú kedy na Slovensku jazdili. A veru asi aj majú pravdu, je dostatočne dlhá, ale aj rýchla s tiahlymi zákrutami, ktoré však niekedy vedia jazdca poriadne prekvapiť. Aj z toho dôvodu sa ju treba poriadne naučiť a výhodu majú jazdci, ktorí tu už v minulosti čo, to odjazdili.

T. Szabosi;asf71972-6.jpg

Ľuboš so svojim Subaru sa však nezľakne hneď tak niečoho a každú novú výzvu si poriadne užíva. A inak tomu nebolo ani v Čiernom Balogu počas podujatia ÚAMK PAV Brezno – Čierny Balog 2024. Ľuboš po oba dva pretekárske dni dojazdil na treťom mieste v skupine 3, ale aj triede 3a, pričom v slovenskom šampionáte mu patrilo v sobotu šieste miesto absolútneho poradia a v nedeľu piate. Navyše po oba dva dni bral body za piate miesto v kategórii I.

T. Szabosi;20240707-181017.jpg

„Je to naozaj krásny kopec, množstvo tiahlych zákrut a veľmi rýchle. Škoda len, že som nemal dlhšiu prevodovku, ktorá by dopriala mojej čiernej beštii od Subaru vyššiu maximálnu rýchlosť, snáď by aj umiestnenie bolo lepšie. Stále som zrýchľoval, auto išlo parádne. Bolo po oba dva dni aj množstvo fanúšikov okolo trate a vtedy je to radosť jazdiť. Jediná jedna vec čo ma škrie, je, že nám v noci niekto ukradol centrálu, ale čo sa týka pretekov, tie boli pripravené výborne a nie je organizátorom čo vytknúť. Veľká vďaka patrí mojej rodine, chalanom z S.O.S. Truck a mechanikom,“ zhodnotil po pretekoch Ľuboš Ziman.

T. Szabosi;asf72642-4.jpg

Nielen Ľubošovi, ale aj ostatným kopciarom ostáva teraz víkend na regeneráciu a hneď potom nasledujú preteky automobilov do vrchu na Pezinskej Babe, kde sa s Ľubošom Zimanom zase uvidíme.

T. Szabosi;jm1a5421-2.jpg

Miro Majláth



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri