Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jantar Teamu sa darilo na Slovensku aj v Poľsku

Wednesday, 10. 07. 2024 - 08:24, Miroslav Majláth   

Jantar Teamu sa darilo na Slovensku aj v Poľsku

Slovenskému Jantar Teamu a jeho jazdcom sa opäť výborne darilo. V Poľsku sa pochlapil Barlomiej Tabin a na Slovensku Jaro Dubóczi.

 

T. Szabosi;jm1a3604-3.jpg

Poďme však pekne po poriadku. Rally Breslau, podujatie, ktoré bez preháňania môžeme nazvať aj „malým Dakarom“ sa konalo v Poľsku už po tridsiaty krát, pričom v tomto roku na ňom štartovalo 350 štartujúcich a súťaž trvala celých sedem dní. V enduro disciplíne výborne zabojoval Bartlomiej Tabin, jazdec Jantar Teamu, ktorému sa ako prvému Poliakovi v histórii podarilo túto nesmierne náročnú súťaž vyhrať.

Jantar Team

„Bolo to naozaj veľmi náročné. Bojoval som však zo všetkých síl, nezastavila ma ani porucha motora, či pád po ktorom som dojazdil súťaž so zlomenou kľúčnou kosťou. Videl som pred sebou možnosť dosiahnuť na umiestnenie, ktoré za tridsať rokov v histórii Rally Breslau nedosiahol žiaden Poliak a to ma hnalo dopredu. Ďakujem Jantar Teamu a jeho partnerom za nesmiernu podporu, mojej rodine a každému kto mi akoukoľvek formou pomáha,“ povedal po súťaži Bartlomiej Tabin.

Jantar Team

Na Slovensku Jantar Team reprezentoval v rámci podujatia ÚAMK PAV Brezno – Čierny Balog 2024 Jaroslav Dubóczi s vozidlom Seat Leon Supercopa TDi. Na Jara tu čakala trať na ktorej nikdy nejazdil. Napriek tomu sa svojej úlohy zhostil viac ako na výbornú a po víkende sa mohol pochváliť dvoma víťazstvami v skupine 4 a triede 4b. K tomuto krásnemu výsledku pridal Jaro aj siedme a ôsme miesto v kategórii I. medzinárodne a ôsme a deviate miesto absolútne v rámci slovenského šampionátu.

T. Szabosi;jm1a4921.jpg

„Nikdy v živote som na tomto kopci nejazdil, ale musím povedať, že sa mi zapáčil. Je rýchly, ale nie celkom jednoduchý a hlavne sa treba dobre naučiť sled zákrut. Všetko sa podarilo, ponaháňal som aj niektoré silnejšie vozidlá a bolo to super,“ zhodnotil Jaro Dubóczi v nedeľu po pretekoch.

T. Szabosi;asf71687-2.jpg

Jantar Team dosiahol výborné výsledky a radosť z toho mal aj Ján Miloň, šéf tímu: „Výborné. Nič lepšie som si ani nemohol priať. Chalanom sa darilo a to je podstatné. Bartek dojazdil súťaž víťazne aj napriek zraneniu, Jaro si zase vyskúšal novú trať a dokázal, že vie zajazdiť na hocijakej trati. Som spokojný, gratulujem chalanom k výsledkom a ďakujem partnerom Jantar Teamu za podporu.“

Jantar Team

Jantar Team nezastavuje a pokračuje ďalej. Teraz to bude s Corentinom Starckom v rámci ďalšie ho kola seriálu FIA European Hill Climb Championship.

Jantar Team

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri