Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Pašiak sklamaný z výsledku v Dobšinej 

Thursday, 28. 09. 2023 - 12:41, Public relations   

Pašiak sklamaný z výsledku v Dobšinej 

Koniec rallyovej sezóny 2023 sa blíži a medzi posledné preteky patrila Rally Dobšiná.

Rovnako ako na 1. ročníku Dobšinskej Rally, tak aj na druhom nechýbala posádka Tomáš Pašiak a Miška Ďuricová s ich Renaultom Clio tretej generácie. 

T. Szabosi;asf-7193-6.jpg

„Prvý ročník Rally Dobšiná sa mi páčil, trate boli vtedy krásne a bol to pekný pretek a pre nás, nie ďaleký. Akonáhle som videl spustené prihlasovanie na tohtoročnú Rally Dobšiná, neváhal som a posielal som prihlášku,” hovorí Tomáš. 

Ciele a očakávania na tomto preteku sa od ostatných pretekov nelíšia. Podstatné je si pretek poriadne užiť, nepoškodiť auto, dôjsť do cieľa celý a hlavne postupne zrýchľovať. 

M. Bobko;asf-9193-1.jpg

„Každého poteší pohár, a teda určite poteší aj nás. Konkurencia je silná, ide o rýchlych jazdcov s dlhoročnými skúsenosťami. My toľko skúseností nemáme, ale učíme sa každým pretekom. Tak ako na každom preteku, aj v Dobšinej dáme do toho všetko a budeme sa snažiť zrýchľovať. Prioritný cieľ je však doniesť auto do cieľa celé, bez akýkoľvek problémov, tak ako doniesť do cieľa aj nás ako posádku,” vysvetľuje Tomáš.

B. Štrauch;dsc-2052-1.jpg

Tomáša s Miškou čakalo celkom 5 rýchlostných skúšok, ktoré boli rýchle, technické a oproti minulému ročníku iné. Po prejazde niektorých posádok, boli podmienky na trati o niečo ťažšie, nakoľko bolo na trati veľa ,,vynoseného” štrku, či blata. Z piatich rýchlostných skúšok  posádka odjazdila nakoniec štyri, keďže sa na jednej z nich stala nehoda a bol zahájený voľný prejazd. Po náročnom dni Tomáš s Miškou odjazdili celý pretek úspešne bez technických problémov a skončili tak na 14. mieste v rámci slovenského Rally pohára a na 6. mieste v triede. 

M. Martinko;img-1382-6.jpg

„Je škoda, že nám zrušili jednu rýchlostnú skúšku. Aj napriek tomu sme sa však povozili. Naše maličké krízové situácie kvôli ,,vynosenému” blatu či štrku, sme našťastie ustáli. Rýchlostné skúšky v Dobšinej boli vždy pekné a zaujímavé.  

Pre mňa osobne bola veľmi náročná rýchlostná skúška Hnilec, na ktorej sa dalo veľa získať a aj veľa stratiť,“ opisuje Tomáš.

T. Szabosi;asf-8560.jpg

„S výsledkom nie som veľmi spokojný, nakoľko sme sa už túto sezónu dokázali umiestniť aj lepšie. Odhliadnuc od výsledku sme si jazdu celkom užili a verím, že sa páčila aj divákom. Chcel by som sa poďakovať všetkým, ktorí nás počas celého preteku podporovali. Opäť vďaka patrí najmä sponzorom, bez ktorých by to nešlo, obzvlášť napriek tomu, že táto sezóna je dosť finančne náročná.  Najbližší štart by mal byť na Rally Košice. Všetko však záleží na tom, či sa nám podarí nájsť na tento pretek sponzora, ktorého by sme veľmi radi uvítali,” konštatuje Tomáš.

Martin Bergel

T. Szabosi;asf-8556-3.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri