Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Paddonovi premiéra v SWRC nevyšla, boj o titul však nevzdáva

Sunday, 19. 02. 2012 - 21:20, Katarína Ďurecová   

Paddonovi premiéra v SWRC nevyšla, boj o titul však nevzdáva

Hayden Paddon minulý rok s prehľadom vyhral prvé štyri podujatia PWRC, čo mu zabezpečilo titul v tejto kategórii a tento rok určite dúfal v niečo podobné i v SWRC. Jeho prvé podujatie v tejto kategórii však nedopadlo práve najlepšie. Pri svojom prvom súťažnom štarte za volantom Škody Fabie S2000 a zároveň pri svojom vôbec prvom štarte na snehu nakoniec obsadil síce štvrté miesto, ale na víťaza kategórie SWRC vo Švédsku PG-ho Anderssona stratil priepastných vyše deväť minút.

„Myslím, že som podcenil to, aké náročne bude toto podujatie. Pred shakedownom som testoval iba veľmi málo a bez skúseností s tým, ako jazdiť s autom na snehu a ľade to bolo skutočne veľmi ťažké", vyjadril sa Paddon a pokračoval: „Niečo si môžem zobrať aspoň z toho, že moje časy sa zlepšovali, ale toto podujatie bolo pre nás tvrdé, tak to proste je. Snažil som sa ísť príliš ako keby som bol za volantom auta skupiny N - súťažil som s nimi príliš dlho! Až keď som zistil, ako veľmi agresívny s autom môžem byť sa veci niekde pohli."

Vladislav Maschl;dsc-9204.jpg

Hayden Paddon taktiež porovnáva i kvalitu šampionátu PWRC, ktorý minulý rok vyhral a SWRC, kde by chcel svoje víťazstvo zopakovať: „Určite to teraz bude oveľa ťažšie. Súperi sú silní a my sa najprv musíme naučiť porozumieť autu. Vo Švédsku sme boli i mimo trať, čo nám tiež moc nepomohlo, ale našim cieľom je stále zisk titulu", nevzdáva to po nie príliš nevydarenej premiére v kategórii SWRC Paddon a pokračuje: „Myslím, že tento rok môžem ako jazdec veľmi vyrásť: mať Sébastiena Ogiera v rovnakom aute, v akom pretekám ja, je pre mňa výborné meradlo. Rád by som si myslel, že sa k nemu pri niektorých podujatiach dokážem priblížiť ale na to, aby som to dokázal, budem musieť na to viac zatlačiť", hovorí.

„Mojim ďalším podujatím bude Rally of Portugal, ktorá sa uskutoční na konci budúceho mesiaca. Predtým máme ešte naplánované nejaké testy na šotoline, čo mi predtým, ako sadnem späť do auta, veľmi pomôže. Fabia S2000 je fantastické auto a je radosť ho riadiť a som si istý, že hneď po tom, ako za jeho volantom strávim dostatočný čas, budem schopný z neho dostať to najlepšie. Dôležité je najmä to, že zo Švédska odchádzame s bodmi za štvrté miesto", uzatvára úradujúci šampión PWRC.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri