Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Rozhovor s Chrisom Atkinsonom: V Mexiku zo seba vydám všetko!

Sunday, 19. 02. 2012 - 13:35, Katarína Ďurecová   

Rozhovor s Chrisom Atkinsonom: V Mexiku zo seba vydám všetko!

Po tom, ako bola potvrdená Atkinsonova účasť na Rally Mexico, kde sa predstaví za volantom druhého Fordu Fiesta RS WRC tímu Monster WRT Kena Blocka, poskytol Chris Atkinson rozhovor austrálskemu serveru speedcafe.com. My vám teraz prinášame jeho preklad:

Chris, musíte sa po správe o vašom návrate do WRC cítiť úžasne..
Chris Atkinson:
„Áno, už sa nemôžem dočkať toho, že budem v budúcom mesiaci v Mexiku za volantom WRC špeciálu. Už je to chvíľa, odkedy som naposledy riadil auto WRC špecifikácie, ale neexistuje lepší pocit, ako ísť v jednom z týchto áut naplno na šotolinovej rýchlostnej skúške. Fiesta RS WRC už ukázala, že je víťaz a chlapci z M-Sportu sú ti najlepší vo svojom obore, takže už sa nemôžem dočkať toho, že s nimi budem budúci mesiac v Mexiku spolupracovať."

Tomasz Bugiel;irlandia 09 1day_8405.jpg

Byť v Monster World Rally Teame a byť kolegom hviezdy ako je Ken Block je veľmi pôsobivý spôsob návratu do WRC.
Chris Atkinson:
„Ken a ja sme priateľmi už nejakú chvíľu a vždy sme sa bavili o tom, aké skvelé by bolo vytvoriť tím s dvoma autami. V Austrálii a i inde na svete je veľkou senzáciou, takže byť spojený s ním a s Monster World Rally Teamom je skutočne veľká vec. Ja a môj spolujazdec Stéphane Prevot sme pre Kena upravovali rozpis na šotoline už pár sezón a ja mám skutočne rád spôsob, akým pracuje. Je to šialený chlapík, ktorý má výborné jazdecké schopnosti a miluje to, čo robí!"

Je to už dosť dlhá doba, odkedy ste naposledy riadili WRC špeciál, ako sa chcete v Mexiku dostať do tempa?
Chris Atkinson:
„Tento týždeň bol pre mňa rozhodne veľmi šťastný. Malcolm Wilson mi dal auto k dispozícii na takmer 400 kilometrov testov na testovacej rýchlostnej skúške M-Sportu na severozápade Anglicka. Bez toho by som na prvých rýchlostných skúškach v Mexiku mal problém dostať sa do tempa, ale teraz do Mexika vyrážam s oveľa väčšou sebadôverou. Túto možnosť testu skutočne veľmi oceňujem a nemôžem za ňu Malcolmovi a M-Sportu dostatočne poďakovať. Auto je úžasné a ja sa už nemôžem dočkať, kedy s ním budem pretekať."

Copyright free;img0968.jpg

V Mexiku ste už ochutnali úspech, získali ste tu vaše najlepšie umiestnenie, ktorým je druhé miesto z roku 2008. Môžeme v tejto sezóny vidieť Chrisa Atkinsona vystúpiť o stupienok vyššie?
Chris Atkinson:
„Budem robiť všetko, čo môžem! Samozrejme, je to už dlho odkedy som pretekal vo WRC a momentálne sú v šampionáte už noví rýchli jazdci, ktorí robia veci zaujímavými. V Mexiku je to odlišné, pretože motor tu nie je až taký silný, čo mi v určitom zmysle pomôže, pretože rýchlosť bude oveľa bližšia tej, akú moje auto produkovalo v minulom roku, kedy som pretekal v Ázijsko-Pacifickom šampionáte v rally. V Mexiku sú úžasné trate a úžasní ľudia. Pamätám si, ako som stál na štartovej rampe a díval som sa na viac ako stotisíc ľudí, ktorí všetci povzbudzovali jazdcov. V Mexiku zo seba vydám všetko."

A na záver, vyzerá to, že do WRC sa pomaly vracajú noví konštruktéri. To musí byť sľubné i pre vaše budúce snahy?
Chris Atkinson:
„Áno, je výborné vidieť nové značky ako Mini alebo Volkswagen vstupovať do tohto športu. Našťastie, rally je šport, v ktorom dozrievate vtedy, keď máte čo najviac skúseností. Pozrite sa na Loeba, je to osemnásobný majster sveta, má 37 rokov a rozhodne ho jeho vek nespomaľuje! Ja mám 32 a cítim sa lepšie ako kedykoľvek predtým, takže samozrejme, voľné sedadlá, ktoré vstupom týchto značiek v budúcich rokoch vzniknú, sú mojim primárnym cieľom a ja spravím všetko preto, aby som opäť raz získal miesto v továrenskom tíme."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri