Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Oslava F1 na Trafalgar Square

Thursday, 13. 07. 2017 - 06:36, Ľuboš Kašický   

Oslava F1 na Trafalgar Square

Veľká divácka šou za účasti súčasných aj minulých hviezd F1 sa konala v centre Londýna ako promo na víkendovú GP Anglicka. Predstavilo sa celé štartové pole okrem jediného pilota - arogantného Lewis Hamiltona.


Nové vedenie F1 na čele s Chase Careym pomaly začína meniť tvár F1 a posúva ju bližšie k fanúšikom. Aj preto v týždni pred konaním tradičnej veľkej ceny Anglicka na Silverstone usporiadalo divácku šou v samom centre Londýna, kde sa na tradičnom pódiu pred národnou galériou na Trafalgar Square predstavili aktívni piloti aj britské legendy kráľovskej disciplíny automobilového športu.

lo01-1.jpg

Známa ulica Whitehall sa premenila na improvizovaný „okruh" F1 po ktorom pretekári popreháňali staršie monoposty. Nechýbal dokonca ani prvý monopost Renault RS1 s prvým turbomotorom, ktorý naštartoval pri svojom debute na GP Anglicka 1977 éru turba. Za volantom sedel populárny Francúz Rene Arnoux.

lo07.jpg

Na pódiu sa striedali kapely ktoré prepájali interview s rôznymi osobnosťami F1, pričom nechýbal Damon Hill, Jackie Stewart, či úradujúci majster sveta Nico Rosberg. Nemec žijúci v Monte Carle priniesol ukázať cennú trofej svetového šampióna a šokoval nás informáciou, že na nedávnom Festivale rýchlosti v Goodwoode sa jeho trofej šampióna na päť dní stratila!? „Poriadne ma to vyplašilo," priznal Nico. „Posielali sme to poštou z Goodwoodu s vysokým zabezpečením a ona sa niekde stratila na päť dní! Našťastie sa napokon našla."

lo04.jpg

Mínusové body zbieral trojnásobný majster sveta Lewis Hamilton, ktorý ako jediný z celého štartového poľa neprišiel pred svoje domáce publikom s tým, že si musí pred náročným víkendom oddýchnuť.

lo05.jpg

Však dobrou správou pre fanúšikov je, že výkonný šéf Formuly jeden Chase Carey potvrdil, že takéto akcie pre priblíženie sa fanúšikov k F1 budú častejšie a dodal aj to, že britská veľká cena sa určite pôjde aj po roku 2019. Majiteľ okruhu na Silverstone, British Racing Drivers Club (BRDC), totiž len pred niekoľkými dňami oznámil, že za súčasných podmienok vypovie zmluvu po roku 2019. Dôvodom je, že aj napriek záujmu divákov každoročne strata okruhu počas F1 narastá. Dá sa to teda vnímať ako prvý krok k zrušeniu Bernieho pažravého poplatku 25 miliónov libier len za zaradenie do kalendára F1. Silverstone má aktuálnu zmluvu až do roku 2026.

lo06.jpg

lo09.jpg

lo10.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri