Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

FIA - Bottasov štart bol v súlade s pravidlami

Monday, 10. 07. 2017 - 09:36, Ľuboš Kašický   

FIA - Bottasov štart bol v súlade s pravidlami

Bravúrny štart Valtteri Bottasa pod Spielbergom vyvolal pochybnosti a neprajníci žiadali prešetrenie. FIA však potvrdila a vysvetlila, že všetko bolo v súlade s pravidlami.


„Bol to najlepší štart v mojom živote," netajil po pretekoch šťastný víťaz Valtteri Bottas, ktorému sa podaril vynikajúci štart do pretekov. Žiarlivý Vettel dokonca žiadal tím, aby dal Fínov štart okamžite prešetriť, no už počas pretekov sa potvrdilo, že všetko prebehlo tak, ako malo.

me-start.jpg

Po pretekoch sa samozrejme na sociálnych sieťach objavili videa a komentáre, kde fanúšikovia Vettela napádali Bottasa, že sa jeho kolesá pohli ešte pred štartom a že „štart ulial". FIA sa preto rozhodla zareagovať a vysvetliť, že pilot Mercedesu naozaj pravidlá neporušil.

me11-4.jpg

FIA vysvetlilo, že malý pohyb medzi prvým a piatym zeleným svetlom je v norme, pretože niekedy je potrebne zrovnať spojku pred štartom. Každopádne však pred zhasnutím štartovacích svetiel Bottas stál a následne bleskovo dokázal zareagovať. Jeho reakčný čas bol 0,201 sekundy! Všetko teda prebehlo v súlade s pravidlami a víťazstvo Fína v Rakúsku je nespochybniteľné.

me12-1.jpg

Martin Trenkler;mg-0547-2.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri