Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ogier: Nemal som istotu

Monday, 25. 01. 2016 - 21:18, Tomáš Vrábel   

Ogier: Nemal som istotu

Víťaz 34. Rallye Monte Carlo Sébastien Ogier potvrdil, že kvôli stíhacej jazde Krisa Meeka si po celý čas nemohol dovoliť zvoľniť tempo.V priebehu prvých dvoch etáp si jazdci Kris Meeke a Sébastien Ogier pravidelne vymieňali pozíciu na vrchole priebežnej tabuľky súťaže, ako aj v rámci jednotlivých rýchlostných skúšok. Napriek tomu, že sa Ogierovi v sobotnej etape podarilo vybudovať 30 sekundový náskok  pred odstúpením Meeka, jazdec Total Abu Dhabi WRT s vozidlom Citroen DS3 WRC bol pre Ogiera vyrovnaným súperom. Keď zoberieme do úvahy fakt, že Ogierove VW Polo R WRC je vozidlo špecifikácie 2016 a Meekov Citroen počas zimy neprešiel žiadnymi vylepšeniami oproti minulej sezóne, je Meekov výkon na Rally Monte Carlo skutočne obdivuhodný.  Prinášame vám niekoľko vyjadrení víťaza súťaže, ktoré potvrdzujú Meekov výborný výkon.

Copyright manufacturer;vw-20160124-2826.jpg

Pri normálnych asfaltových podmienkach, 30 sekundový náskok je už pomerne ťažko dohnateľný, takže vtedy môžete začať uvažovať o víťazstve. Ale na Monte, stačí zlá voľba pneumatík, alebo váš súper viac zariskuje na zľadovatelom povrchu, a 30 sekúnd je preč." 

Copyright manufacturer;20160014186.jpg

„Je to súťaž, kde potrebujete skutočne obrovský náskok, aby ste mohli ísť v kľude. Hovoril som si, že som určite v lepšej situácii ako Meeke, ale stále som myslel na to, že musím ísť dobre, aby som pozíciu udržal."

 Copyright manufacturer;vw-20160124-2932.jpg

Pripomeňme, že Kris Meeke odstúpil v sobotňajšej etape kvôli poruche prevodovky zapríčinenej kameňom, ktorý sa nachádzal vo vnútri jednej zo zákrut, a ktorý poškodil spodok Meekovho auta. Bola to pre Meeka skutočne veľká smola, keďže rovnakým spôsobom cez ten istý kameň prešli všetci Meekovi konkurenti bez akéhokoľvek poškodenia.

Copyright manufacturer;20160013130.jpg

„Kris odvádzal skvelú prácu. Akonáhle som trochu zvoľnil tempo, alebo išiel trochu viac na istotu, okamžite sa mi to od neho vrátilo. Je veľká škoda, že sme nemohli bojovať až do konca súťaže. Bola to pre neho čistá smola. Na druhej strane, pre mňa sa tým v ten deň veci zjednodušili a mohol som bezpečne kontrolovať svoje umiestnenie na čele súťaže" Dodal úradujúci majster sveta Sébastien Ogier. 

Copyright manufacturer;vw-20160124-2919.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri