Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

34. Rallye Monte Carlo: Ogier opäť víťazí, Koči aj Chvála úspešne v cieli!

Saturday, 23. 01. 2016 - 10:47, Tomáš Vrábel   

34. Rallye Monte Carlo: Ogier opäť víťazí, Koči aj Chvála úspešne v cieli!

ŠTVRTOK:

Sledujte s nami prvé podujatie sezóny 2016, ktorého prvá rýchlostná skúška už dnes o 20:18!

V rámci 34. Rally Monte Carlo majú jazdci za sebou včerajší shakedown a v týchto okamihoch už aj dnešný slávnostný štart pred kasínom v Monte Carle. Momentálne sa väčšina posádok nachádza na presune na štart prvej rýchlostnej skúšky ENTREVAUX - VAL DE CHALVAGNE - ROUAINE, ktorá meria 21,25km. Nasledovať ju bude druhá rýchlostná skúška BARLES - SEYNE s dĺžkou 20,38km, ktorou posádky ukončia dnešný súťažný deň.

PIATOK:

V prvom súťažnom dni sa na čelo prebojoval Kris Meeke s Citroenom DS3 WRC. Úradujúci majster sveta Sebastien Ogier bol druhý so stratou 6,9 sekundy na prvého. Na bronzovej priečke nocoval Andreas Mikkelsen. Prvý súťažný deň však obsahoval iba 2 nočné rýchlostné skúšky, preto výsledky prvého dňa nemajú veľkú váhu na celkový výsledok súťaže. Nasledujúci deň (piatok) na posádky čakala porcia viac než 116 meraných kilometrov. Najlepšie sa s nimi vysporiadal jazdec Volkswagenu Sebastien Ogier, ktorý vyhral 4 zo 6 meraných úsekov. Kris Meeke figuruje po druhom dni na druhom mieste, so stratou 9,5 sekundy na Ogiera. Tretí je ďalší jazdec Volkswagenu Jari Matti Latvala, ktorý má už stratu na prvé miesto viac než minútu. Dobre sa zatiaľ darí aj Slovákom Marinovi Kočimu a Rasťovi Chválovi. V absolútnom poradí je po druhom dni Koči na 34. mieste a Chvála na 45. mieste. V kategórii WRC3 je Koči na veľmi peknom 5. mieste, čo je zároveň aj jeho umiestnenie v triede RC3, kde sa na štart postavilo 22 posádok. Iba o jedno miesto horšie je na tom Rasťo Chvála, ktorý sa v triede RC4 po druhom dni nachádza na 6. mieste v konkurencii 19 posádok.

V sobotu sa môžme tešiť na ďalších 175 meraných kilometrov, súčasou ktorých je aj najdlhšia rýchlostná skúška podujatia, ktorá meria 51,17km.

SOBOTA:

Dnešná etapa Rallye Monte Carlo prináša mnžostvo napínavých situácii. O celkové prvenstvo v priebehu RS9 až RS12 bojovali Sebastien Ogier a Kris Meeke. Bohuiaľ Meeke odstupuje po RS12 z druhého miesta absolútneho poradia kvôli poruche prevodovky. Ogier si tak upevňuje svoje vedenie, po odstúpení Meeka postupuje Andreas Mikkelsen na druhé miesto so stratou 2 minúty 17 sekúnd na Ogiera. Na tretie miesto postúpi belgičan Thierry Neuville jazdiaci na vozidle Hyundai. Tomu sa dokonca podarila vyhrať RS12, pričom jeho tímoví kolegovia obsadili v tejto RS aj striebornú a bronzovú priečku. Pod tento výsledok sa podpísala do veľkej miery tímová taktika pri voľbe pneumatík, keď na rozdiel od väčšiny štartového poľa obuli pneumatiky ideálne práve pre zasneženú RS12. V RS11 však kvôli tomu všetky vozidlá Hyundai na špičku strácali. Latvala, ktorý sa držal na najvyšších pozíciách v RS11 poškodil zavesenie kolesa, nabral veľkú stratu a zo súťaže odstupuje. Martin Koči bojuje s technickými problémami a prepadá sa na 41. miesto absolútneho poradia, Rasťo Chvála je na 39. mieste absolútne a v triede si udržuje 6. priečku.

UPDATE RS13: Poradie na čele zostalo nezmenené, to znamená že na prvom mieste bude nocovať posádka Ogier - Ingrassia. Druhá priečka patrí Mikkelsenovi, avšak tretí Neuville stráca na nórskeho pilota iba 12,5 sekundy, takže zajtra sa ešte môžeme tešiť na zaujímavý súboj o druhé miesto. Rasťo Chvála sa prepracoval na 37. miesto absolútneho poradia a v triede RC4 sa po odstúpení jedného zo súperov posúva na výborné 5. miesto. Martin Koči stále bojuje s technickými problémami a figuruje na 42. mieste v absolútnom poradí, v triede RC3 je desiaty, v klasifikácii WRC3 šiesty. 

NEDEĽA:

Po prvom prejazde rýchlostnej skúšky Col de l'Orme sa poradie na čele nezmenilo. V boji o druhé miesto Neuville stiahol na Mikkelsena 0,9 sekundy. Neuville sa však vyjadril, že prioritou je pre neho zaistenie si pódiového umiestnenia a nebude zbytočne riskovať.  Dani Sordo sa v RS14 posunul pred Tänanka na 6. miesto. Podobne bez vplyvu na poradie prebehla aj RS15. Menšiu drámu zažíval na záverečnej RS16, ktorá sa išla zároveň ako power stage Thierry Neuville, ktorému po štarte začalo robiť problém prevodové ústrojenstvo, auto vydávalo nepríjemné zvuky a fungoval pohon iba jednej z náprav. Boj o druhé miesto sa tým skončil, hrozil však aj prepad na štvrté miesto. Belgičan však zvládol prejsť túto RS aj napriek problémom s približne minútovou stratou na prvého Ogiera, čo nakoniec stačilo na zaistenie si tretieho miesta. Víťazmi 34. Rallye Monte Carlo sa už po tretí raz stala posádka tímu Volkswagen Motorsport Sebastien Ogier - Julien Ingrassia. Ogier si zároveň pripisuje plný počet extra bodov za víťazstvo v power stage.  Druhé miesto v power stage získal Dani Sordo a bod za tretie miesto  si po zajazdení zhodného času rozdelili Francúz Stéphane Lefebvre a Adreas Mikkelsen. Mikkelsen zároveň získava striebornú priečku celkového poradia, čo je skvelým výsledkom pre Mikkelsena, ako aj pre tím Volkswagen. Thierry Neuville získal v celkovom poradí súťaže tretie miesto, čo môžme takisto označiť za vynikajúci výsledok aj vzhľadom na to, že išlo o premiérový štart s novým vozidlom. Rasťo Chvála úspešne zakončil svoje premiérové podujatie majstrovstiev sveta na výbornom 5. mieste v triede RC4 a na 37. mieste absolútneho poradia. Skvelý výkon dnes predviedol Martin Koči, ktorý v triede RC3 vyhral RS14 aj RS16, bohužiaľ po včerajších technických problémoch to už na vylepšenie umiestnenia nestačilo. V absolútnom poradí mu patrí 39. miesto a v triede RC4 10. miesto.

Dôležité linky:

oficiálne stránky

online výsledky

štartová listina

Copyright manufacturer;152548-ostberg01mc16cm038.jpg

Výsledky shakedownu:

shakedown.jpg

Výsledky RS1:

vysledky-rs1.jpg

Výsledky v RS2 / po prvom dni:

rmc1.jpg

Výsledky v RS8 / po druhom dni:

rmc2-1.jpg

Výsledky v RS13 / po treťom dni:

rmc5.jpg

Výsledky Power stage / predbežná záverečná klasifikácia

rmc4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri