Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Novikov chce body, Solberg dokončiť v top 5, Wilson nevie, čo čakať

Wednesday, 07. 09. 2011 - 13:43, Katarína Ďurecová   

Novikov chce body, Solberg dokončiť v top 5, Wilson nevie, čo čakať

M-Sport Stobart World Rally Team bude mať v Austrálii trojčlenné zastúpenie, štartovať za tento tím budú Matt Wilson, Jevgenij Novikov a Henning Solberg. Ďalší z obvyklých jazdcov - Mads Ostberg sedí kvôli fifnančným problémom doma a je rád, že bude štartovať aspoň na ďalšom podujatí WRC, ktoré sa uskutoční vo Francúzsku.

„Do Austrálie sa už veľmi teším, ale bude to zvláštne ísť na rally na kompletne nové miesto - naposledy tomu tak bolo minulý rok vo Francúzsku. Rozhodne to nebude jednoduché, keďže si musíme pripraviť úplne nový rozpis, ale je to pre všetkých rovnaké a je to veľká výzva pre každého. Naozaj neviem, čo od tejto rally očakávať - počul som, že väčšina rýchlostných skúšok je používaná pri podujatiach národného šampionátu a že niektoré z týchto skúškoch ale neboli použité už niekoľko rokov. Niektoré rýchlostné skúšky sú superšpeciálky, ktoré vždy ponúkajú skvelú atmosféru a taktiež sú výborné pre divákov", rozpačito zhodnotil Rally Australia Matthew Wilson.

Enrique Gijón;wrcmex2011-2855.jpg

Jevgenij Novikov sa ale vyjadril jasne - keďže tento rok ešte nebodoval, v Austrálii by si na svoje konto body veľmi rád konečne pripísal: „Austrália pre nás bude ťažká rally, keďže sme tu ešte nikdy neštartovali, ale najskôr musíme začať, aby sme zistili, ako nám to pôjde. Vo WRC nie sú žiadne ľahké rýchlostné skúšky a som si istý tým, že Austrália nebude výnimkou. Myslím si ale, že sa musíme koncentrovať na to, aby dobre dopadli zoznamovacie jazdy a tlačiť na to, len keď budeme cítiť sebadôveru a že všetko ide výborne. Tento rok je mojim cieľom len dokončovať rally, nič viac. Teraz to bude spravodlivejšia rally pre všetkých, pretože nikto tie trate nepozná. Proste sa už na podujatie teším, chcem si ho užiť, získať skúsenosti a dúfajme, že potom príde i dobrý výsledok", hovorí Rus.

„Mám rád tieto podujatia, ktoré sa konajú v ďalekých krajinách - vždy sú vzrušujúce a je na nich výborná atmosféra. Posledných pár rally mi vyšlo dobre, ale na tejto rally by som na to rád viac pritlačil a opäť raz skončil v top 5. Je to nová rally, takže neviem čo čakať, ale počul som, že trate sú menej agresívne ako tie, ktoré boli použité v roku 2009. Z toho čo viem, veľa z nich sa nachádza v lesoch, takže určite sú veľmi rýchle, ale toto sú typy tratí, ktoré môjmu jazdeckému štýlu sedia najlepšie. Proste sa pokúsim naučiť sa o nich čo najviac počas zoznamovacích jázd a budem dúfať, že počas shakedownu nájdem ten správny rytmus, takže budem pripravený na to zatlačiť už od štartu", prezrádza svoje optimistické ciele Henning Solberg, ktorý tento rok v top 5 skončil zatiaľ iba raz - v Grécku.

Hector Segovia;dsc1432.jpg

V priebežnom hodnotení WRC je z tejto trojice najvyššie Matthew Wilson, ktorý sa zo ziskom 40-tich bodov nachádza na siedmom mieste. Henning Solberg je deviaty zo ziskom 32 bodov, Jevgenij Novikov, ako už bolo spomenuté, v tejto sezóne ešte nebodoval.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri