Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Nové Pirelli vyzerajú agresívnejšie

Monday, 30. 05. 2016 - 14:15, Ľuboš Kašický   

Nové Pirelli vyzerajú agresívnejšie

Monako okrem zaujímavých pretekov a večierkov predstavilo aj nové pneumatiky na sezónu 2017.

Pred GP Monaka bola jednou z najšokujúcejších informácií správa o možnom lanárení Ferrari Nica Rosberga. Raikkonenovi aj Rosbergovi končia zmluvy a tak sa špekulovalo. A pretože vzájomné vzťahy medzi Nemcom a jeho tímovým kolegom z Anglicka nie sú vždy ideálne, tak sa o tom začalo rozprávať nahlas. Mercedes sa rozhodol zabrzdiť fámy a z Brackley aj Stuttgartu vytrúbili zvesť o tom, že Nico už do troch týždňom podpíše novú zmluvu o predlžení s Mercedesom, ktorý má záujem na tom, aby udržal obidve hviezdy vo svojom tíme. Podobne sa zachovali aj v Maranelle, kde stoja za najstarším pilotom štartového poľa, Kimim Raikkonenom, a ak udrží výkonnosť, tak aj on dostane novú ročnú zmluvu.

low5.jpg

Impulz na roztočenie prestupového kolotoča nedal zatiaľ ani Alonso, ktorý má v zmluve vraj klauzulu, že ak nebude mať konkurencieschopné auto, tak po dvoch rokoch môže odísť. A záujem by vraj mal Mercedes. Udržaním však Rosberga aj Hamiltona je však táto cesta zarúbaná a v Monaku ju neprerazili.

low6.jpg

Vedľa veselých a napudrovaných večierkov sa tak najzaujímavejšou správou z monackého víkendu (okrem výsledku pretekov a správe o súdení sa Bianchiho rodiny) stalo predstavenie nových pneumatík značky Pirelli pre budúcu sezónu 2017.

low3.jpg

Ťažký pôrod nových pravidiel a hľadanie správnej budúcnosti F1 ovplyvnilo aj pneumatiky. V nadchádzajúcej sezóne majú byť autá širšie a s väčším aerodynamickým prítlakom a väčšími pneumatikami, ktoré majú autá spomaliť asi o štyri sekundy na kolo!

low1.jpg

Nové pneumatiky Pirelli budú od roku 2017 o šesť centimetrov širšie vpredu a o osem centimetrov širšie vzadu, čím sa zvýši asi o 25% ich styčná plocha s vozovkou, čo má zlepšiť jazdné vlastnosti v zákrutách aj pri akcelerácii. Disk kolesa ostáva nezmenený na trinásť palcov.

low2.jpg

Pirelli ukázalo ako budú nové pneumatiky vyzerať na monoposte, keď použilo starý monopost Hispania, používaný pri testovaní. Fanúšikov vzhľad určite potešil, lebo veľké zadné kolesá vyzerajú agresívnejšie a dávajú formule jeden ten správny drive. Vzhľad je však jedna vec a uvidíme, ako sa gumy budú správať na trati, keďže s Pirelli pretekári veľmi spokojní nie sú a po príchode talianskej spoločnosti si na ich správanie museli dlho zvykať. Ako rýchlo si zvyknú na kolesá roku 2017?

low4.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri