Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Neuville a Al-Attyiah odchádzajú zo Švédska s cennými skúsenosťami

Friday, 17. 02. 2012 - 10:57, Katarína Ďurecová   

Neuville a Al-Attyiah odchádzajú zo Švédska s cennými skúsenosťami

Nasser Al-Attiyah a jeho Qatar World Rally Team si vo Švédsku odbili súťažnú premiéru za volantom Citroenu DS3 WRC a ich hlavným cieľom bolo spoznať auto a bezpečne s ním dôjsť až do cieľa. Podobne to bolo i s Thierrym Neuvillom z Citroen Junior Teamu, pre ktorého bola Rally Sweden jeho vôbec prvou skúsenosťou s pneumatikami s hrotmi a prvou snehovou rally vôbec.

„Mojim cieľom nie je jazdiť rýchle časy, ale spoznať auto, tím a jeho pracovné metódy, aby sme sa mohli čo najlepšie pripraviť na nadchádzajúce šotolinové podujatia. Preto budem k tejto rally pristupovať takticky", vyjadril sa ešte pred samotným začiatkom podujatia Al-Attiyah a svoj plán dodržal.

Vladislav Maschl;dsc-1160.jpg

„Do tejto rally som štartoval s vedomím, že mám za sebou len veľmi málo testovacích kilometrov. Som rád, že som došiel do cieľa všetkých rýchlostných skúšok a užil som si jazdenie. Skúšaním rôznych nastavení som bol schopný porozumieť tomu, ako sa auto správa na tratiach. I napriek tomu, že ďalšia rally sa odohrá na šotoline, skúsenosti, ktoré sme tu získali, budú veľmi užitočné. Taktiež som rád, že sa mi pre Qatar World Rally Team podarilo získať prvé body do šampionátu tímov", hodnotí Nasser Al-Attiyah celú švédsku rally, v ktorej nakoniec skončil na 21. mieste a do šampionátu tímov bol pre svoj Qatar World Rally Team schopný získať premiérových osem bodov.

Thierry Neuville do rally síce vstupoval s podobnými plánmi ako Al-Attiyah, nakoniec sa mu ale podarilo dostať sa do tempa a v siedmych rýchlostných skúškach sa dokázal zaradiť medzi desiatich najrýchlejších pilotov, čo pokladá pri svojej premiére na snehu za úspech.

Vladislav Maschl;dsc-0650-1.jpg

„Je to po prvýkrát, čo som pretekal v podmienkach, ako sú tieto, takže všetko je pre mňa úplne nové. Niekedy som musel upravovať svoj rozpis, pretože na niektorých miestach sme boli až príliš optimistickí. Keď som sa za volantom cítil dobre a podmienky na trati neboli až také zradné, tak som na to o trochu viac zatlačil a časy boli ihneď lepšie. Myslím, že táto skúsenosť znamená, že do ďalších podujatí môžem vstupovať s trošku väčšou sebadôverou", zhodnotil svoje vystúpenie Thierry Neuville, ktorý vo Švédsku obsadil dvanástu priečku.

Posledným jazdcom štartujúcim vo Švédsku s netovárenským Citroenom DS3 WRC bol Peter van Merksteijn Jr, ktorý rally taktiež dokončil a bol na to náležite hrdý: „Je to pre mňa obrovský úspech. Bál som sa, že v tejto rally často skončím v nejakej priekope, ale dokázal som nájsť ten správny rytmus a všetok čas strávený v aute som si užil. Jazda na ľade bola veľkou zábavou!", hovorí v cieli nakoniec devätnásty van Merksteijn Jr.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri