Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Najspoľahlivejšie autá v Británii

Monday, 21. 02. 2011 - 16:17, Ivan Václavík   

Najspoľahlivejšie autá v Británii

Toyota a Lexus boli v roku 2010 najspoľahlivejšími automobilmi vo Veľkej Británii. Taký je názor čitateľov spotrebiteľského magazínu Which?Car. V nedávno publikovanom prieskume tohto magazínu za rok 2010 obsadili Toyota a Lexus najvyššie štyri priečky v kategórii pre najspoľahlivejšie „ojazdené veľké vozidlá". Medzi päticou najlepších v kategórii „nových veľkých vozidiel" sa umiestnili hneď dva modely značky Toyota.

toyota-prius11g.jpg

Pozícia jednotky v kategórii ojazdených veľkých vozidiel pripadla Toyote Prius druhej generácie, ktorá vykázala index spoľahlivosti 86 %. Druhú a tretiu priečku obsadili modely Lexus IS predchádzajúcej a súčasnej generácie, s indexom spoľahlivosti 84 %, resp. 81 %. Úspech v tejto kategórii zavŕšila Toyota Avensis druhej generácie, ktorá sa umiestnila na štvrtom mieste s indexom spoľahlivosti 81 %.

toyota-avensis11g.jpg

Toyota Prius súčasnej generácie obsadila druhú priečku v kategórii nových veľkých vozidiel s indexom spoľahlivosti 95 %. V rovnakom hodnotení bola na treťom mieste Toyota Avensis s indexom 92 %.

V roku 2010 sa zapojilo do prieskumu magazínu Which? Car približne 70 000 britských motoristov. Tento prieskum sa radí medzi najväčšie svojho druhu v celej Veľkej Británii. Nové automobily, zaradené do prieskumu, predstavujú modely predávané v roku 2010 ako nové alebo modely s vekom maximálne tri roky; do kategórie ojazdených vozidiel sú zahrnuté automobily staré štyri až osem rokov.

lexus-ct-200h-02g.jpg

Na prieskume sa môžu zúčastniť všetci motoristi vo Veľkej Británii prostredníctvom webových stránok magazínu Which? Car. Rovnaký prieskum na rok 2011 už v súčasnosti prebieha.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri