Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Volkswagen predstaví v Ženeve nový Tiguan

Friday, 18. 02. 2011 - 14:57, Ivan Václavík   

Volkswagen predstaví v Ženeve nový Tiguan

Svetovú premiéru zažije na 81. ročníku ženevského autosalónu nový Volkswagen Tiguan. Dosiaľ bol dopyt po tomto Volkswagene vysoký - 572 000 predaných vozidiel. Menší brat Touaregu sa teraz chystá pokračovať v tomto úspechu s novým dizajnom a ďalšími pokročilými technológiami.

vw-tiguan193.jpg

Tiguan je stále jediný SUV v triede, ktorý sa dá objednať v dvoch rôznych verziách: buď pre jazdu on-road alebo špeciálne upravený off-road - vo výbavách Track & Style a Sport & Style. Možnosti výbavy teraz rozširujú nové asistenčné systémy, ako je detekcia únavy vodiča, Light Assist a Dynamic Light Assist, systém Lane Assist (udržanie sa v jazdnom pruhu). Nový v Tiguane je tiež elektronický uzáver diferenciálu XDS.

vw-tiguan189.jpg

Volkswagen prepracoval aj línie Tiguanu, predovšetkým prednú a zadnú časť. Zatiaľ čo klasická verzia bola navrhnutá viac pre mestskú premávku (s nájazdovým uhlom 18°), pre tých, ktorí by chceli toto SUV používať najmä v teréne, je nájazdový uhol 28°.

V Európe budú Tiaguan ponúkať so siedmimi motormi, z nich tri - všetky 4-valce s priamym vstrekovaním - budú nové. Štyri zážihové motory TSI disponujú výkonom od 90kW/122k do 155kW/210k. Tri vznetové motory TDI ponúkajú rozsah výkonu medzi 81kW/110k a 125kW/170k. V rámci doplnkovej výbavy je v ponuke aj 7-stupňová dvojspojková automatická prevodovka DSG.

vw-tiguan199.jpg

Všetky Tiguany s BlueMotion Technology sú vybavené systémom Štart-Stop. To znamená zredukovanie spotreby paliva až o 0,7 l /100km. Samozrejme, že tento Tiguan bude dostupný s pohonom prednej nápravy alebo s pohonom všetkých štyroch kolies (4MOTION).

Všestranne vylepšené vozidlo uvedú do predaja v Európe v auguste. Na Slovensku by sa jeho cena mala pohybovať na úrovni predchádzajúceho modelu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri