Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Najnovšie špekulácie: Ogier do Fordu, Hirvonen do Citroenu, Volkswagenu alebo Stobartu a iné zaujímavosti

Friday, 16. 09. 2011 - 14:14, Katarína Ďurecová   

Najnovšie špekulácie: Ogier do Fordu, Hirvonen do Citroenu, Volkswagenu alebo Stobartu a iné zaujímavosti

Veľmi zaujímavé informácie a špekulácie ohľadne budúcnosti Sébastiena Ogiera a Mikka Hirvonena sa v posledných dňoch objavujú v zahraničných médiách. Pozrime sa teda na ne bližšie.

Fínsky manažér Sébastiena Ogiera Kim Vatanen sa už síce vyjadril, že Ogier má kontrakt s Citroenom až do konca roku 2013 a tam i ostane, po Rally Australia však už o jeho de facto priam istom odchode informujú rôzne zahraničné médiá. Informácia o tejto možnosti a taktiež i o tom, že Ogier už má za sebou stretnutie s Gerardom Quinnom z Fordu a zmluva je už na stole, sa objavila ešte pred austrálskou rally na francúzskom serveri laprovence.com, i keď je ale nutné poznamenať, že je Provence je región, z ktorého Ogier pochádza a článok teda nie je napísaný príliš objektívne.

Citroen Racing;ogiers-tw521-1.jpg

Po Rally Australia sa objavil zaujímavý článok na austrálskom serveri RallySport Magazine, ktorý informuje o tom, čo sa dialo počas tejto rally z prvej ruky. Podľa tohto serveru už že vraj zmluva s Fordom čaká už iba na podpis i keď, samozrejme, tím Ford odmietol túto informáciu komentovať. Ogier a jeho manažér majú za sebou že vraj taktiež i nejaké jednania zo zástupcami Volkswagenu, ale tak ako v prípade Loeba, ani Ogier nie je príliš naklonený myšlienke, že by mal rok stráviť testovaním namiesto pretekania. S informáciou o Ogierovom prestupe do Fordu prišiel i fínsky server mtv3, ktorý sa odvoláva na francúzsku agentúru France 24. Tak ako v predchádzajúcich prípadoch, i v článku od mtv3 sa píše o tom, že Ogier už má za sebou stretnutie s Gerardom Quinnom a zmluva už čaká na podpísanie na stole. Tento server taktiež i nadhodil otázku, ktorý jazdec z dvojice Mikko Hirvonen (kontrakt mu končí po tejto sezóne), Jari-Matti Latvala (kontrakt do konca roku 2012) nakoniec po príchode Ogiera do Fordu tento tím opustí.

Najväčšie šance na prestup do iného tímu sa vďaka jeho končiacemu kontraktu dávajú Mikkovi Hirvonenovi. Špekuluje sa o tom, že by z celej situácie nakoniec mohla vzniknúť výmena Ogier-Hirvonen a teda že Hirvonen by prestúpil do Citroenu. Taktiež nie je tajomstvom, že manažér Hirvonena (i Latvalu) Timo Jouhki by chcel svojich zverencov vidieť vo Volkswagene. Fínsky Turun Saronmat zase prichádza s informáciou, že Malcolm Wilson ponúkol Hirvonenovi platené miesto v tíme Stobart.

Ford;23683-1.jpg

A aby všetkých špekulácií nebolo málo - taliansky Auto Sprint zase prichádza s informáciou, že vo Forde bude budúci rok jazdiť dvojica Jari-Matti Latvala a Ott Tänak a Mikko Hirvonen s najväčšou pravdepodobnosťou zamieri do Volkswagenu.

V súvislosti s celou situáciou je zaujímavé i vyjadrenie, alebo skôr zamyslenie Jariho-Mattiho Latvalu, ktorý sa z nejakého dôvodu rozhovoril o tom, aké by to bolo pre neho ako fínskeho jazdca prestúpiť do Citroenu. Najväčšou výzvou by podľa neho bol jazyk a fakt, že v Citroene sa komunikuje hlavne francúzsky a Latvala sa teda obáva, že by sa v niektorých situáciách cítil „vynechaný".

Ford;23389.jpg

Bude teda ešte zaujímavé sledovať, či Sébastien Ogier naozaj jedná z Fordom, ale sa jedná len o novinársku kačicu niektorých senzácie chtivých médií, alebo je aspoň niečo z týchto informácií pravdivé. Každopádne je v súčasnosti ale sledovanie zahraničných médií zaoberajúcich sa WRC skutočne veľmi zaujímavé.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri