Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Najlepšie možné hodnotenie pre Škodu Rapid

Saturday, 01. 12. 2012 - 13:39, Ivan Václavík   

Najlepšie možné hodnotenie pre Škodu Rapid

Novinka na automobilovom trhu Škoda Rapid získala výborné hodnotenie pasívnej bezpečnosti od spoločnosti Euro NCAP. Ochrana detí aj dospelých na palube je v tomto sedane na mimoriadne dobrej úrovni. Euro NCAP ocenil v testoch piatimi hviezdičkami celkovú vysokú bezpečnosť tohto rodinného auta značky Škoda.

skoda-rapid-07g.jpg

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) je nezávislé združenie európskych ministerstiev dopravy, automobilových klubov, poisťovní a organizácií na ochranu spotrebiteľa. Organizácia vykonáva nárazové skúšky nových typov automobilov a vyhodnocuje ich bezpečnosť.

skoda-rapid-05g.jpg

Nový kompaktný rodinný automobil presvedčil testovacieho komisára nielen v oblasti ochrany detí a dospelých na palube, ale cenné body získal Rapid aj za ochranu chodcov, či prítomnosť elektronických asistenčných systémov.

„Škoda Rapid patrí medzi najbezpečnejšie vozidlá vo svojom segmente," skonštatoval Dr. Frank Welsch, člen predstavenstva spoločnosti Škoda Auto za oblasť technického vývoja. „Výsledky nezávislých testov Euro NCAP to potvrdzujú. Náš nový kompaktný model je ideálnym rodinným vozidlom, ponúka dostatok miesta pre cestujúcich aj ich batožinu a poskytuje vynikajúci bezpečnostný štandard."

skoda-rapid-1g.jpg

Popri bezpečnosti presvedčí Škoda Rapid aj svojím výrazným dizajnom, vynikajúcim pomerom ceny a ponúkanej hodnoty a tiež úspornými motormi. V segmente kompaktných rodinných vozidiel stanovil Rapid nové štandardy priestrannosti a elegancie. Zákazníkov oslovuje modernou technikou, vysokou hospodárnosťou a rozsiahlou bezpečnostnou výbavou.

skoda-rapid-2g.jpg

Prvé nezávislé hodnotenia Rapidu v médiách potvrdzujú kvalitu vozidla. Vyše 110 000 čitateľov motoristického časopisu Auto Zeitung ho zvolilo za víťaza kategórie Najvýhodnejšie auto v rámci ankety Auto Trophy 2012. Ďalším ocenením pre Rapid je tretie miesto za BMW radu 3 a Lexusom GS v kategórii Stredná/vyššia trieda v ankete Zlatý volant 2012 časopisu Auto Bild. Naša redakcia dostane Škodu Rapid na test v priebehu januára 2013.

skoda-rapid-3g.jpg

Veľmi dobré hodnotenie získal Rapid od Euro NCAP v oblasti ochrany dospelých pasažierov. Kompaktný model dosiahol 94 % z maxima možných bodov. Skvele si Rapid viedol aj pri čelnom a bočnom náraze. Dokonca aj z náročného testu bočného nárazu do stĺpa vyšli testovacie figuríny takmer nedotknuté. Veľmi dobré výsledky dosahuje v hodnotení bezpečnosti detí. Vozidlo získalo maximálny možný počet bodov v dynamických testoch za ochranu trojročných detí. Figurínam, pripútaným na zadných sedadlách v detských sedačkách so systémom Isofix predný ani bočný náraz neublížil. V celkovom súčte si Rapid za bezpečnosť detí vyslúžil 80 % z maximálneho možného počtu bodov.

skoda-rapid-6g.jpg

Pozitívne zhodnotil Euro NCAP na modeli Rapid tiež ochranu chodcov. Za vlastnosti nárazníka pri náraze získal model bodové maximum. Nárazník je konštruovaný tak, aby v prípade kolízie bol maximálne redukovaný jeho účinok na nohy chodcov. Najlepšie hodnotenie vykazuje tiež kapota, a to predovšetkým v miestach, kam by mohla naraziť hlava dieťaťa.

skoda-rapid-blueg.jpg

Taktiež osadenie modelu Rapid elektronickými asistenčnými systémami prispelo k hodnoteniu piatimi hviezdičkami. Vyzdvihnutá bola najmä elektronická kontrola stability ESC a signalizácia nezapnutých bezpečnostných pásov na sedadlách vodiča a spolujazdca, ktoré sú v krajinách EÚ súčasťou štandardnej výbavy.

skoda-rapid7348g.jpg

Udelenie maximálneho počtu hviezdičiek v nezávislých testoch Euro NCAP potvrdzuje celkovú vysokú úroveň bezpečnosti Škody Rapid. V oblasti pasívnej bezpečnosti je posádka v prípade kolízie chránená rozsiahlym bezpečnostným balíkom. Do neho patria okrem iného predné, bočné a hlavové airbagy, výškovo nastaviteľné trojbodové bezpečnostné pásy s predpínačmi a hlavovými opierkami. Presvedčivý výkon pri nehode podáva Rapid aj vďaka tuhej karosérii.

skoda-rapid7347g.jpg

Súčasťou sériovej výbavy pre krajiny EÚ je v Rapide systém ESC, vrátane ABS. Dlhý rázvor, precízny podvozok a tuhá štruktúra karosérie poskytujú základ stabilných jazdných vlastností. Úroveň aktívnej bezpečnosti ďalej zvyšujú prvky ako kontrola tlaku v pneumatikách (TPM), hmlové svetlomety s funkciou corner alebo asistent pre rozjazd do kopca (HHC).

skoda-rapid7346g.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri